Souness ber om tilgivelse

Graeme Souness var gjest hos Sky Sports' Goals on Sunday i går. Der beklaget han overfor Liverpools supportere at han lot seg intervjue av tabloidavisen The Sun i sin tid som Liverpool-manager, og ba om tilgivelse.

Souness angrer dypt på at han lot seg intervjue av den forhatte tabloidavisen etter Liverpools semifinaleseier i FA-cupen over Portsmouth i 1992. Avisen holdt tilbake intervjuet, og publiserte det på treårsdagen for Hillsborough-tragedien den 15.april 1992. The Sun blir fortsatt boikottet av Liverpools supportere etter løgnene avisen spredde i etterkant av tragedien på Hillsborough.

Souness innrømmer at denne tabben stadig gir ham dårlig samvittighet, og insisterer på at han er oppriktig lei seg for smerten han forårsaket ved at artikkelen kom på trykk på treårsdagen for tragedien.

- Jeg erkjenner at jeg gjorde en forferdelig tabbe ved å la meg intervjue av The Sun. På den tiden skjønte jeg ikke hvor sterke følelsene var mot The Sun. Mens jeg var manager i Liverpool var det spillere som snakket med The Sun, og det var også tidligere spillere som snakket med The Sun, hevder han.

- Min tabbe var at jeg sa ja til et eksklusivt intervju med dem. Det ble min bane som Liverpool-manager. Det siste jeg ønsket å gjøre var å såre Liverpools supportere, og spesielt de som ble skadelidende av Hillsborough-tragedien. At jeg gjorde det, gjør meg fortsatt trist.

- Det var flere omstendigheter som førte til dette. Jeg sa ja til å bli tatt bilde av etter omkampen mot Portsmouth. Kampen gikk til ekstraomganger, og jeg sa de kunne ta bilde av meg dersom vi gikk videre.

- Jeg var på sykehuset, og kjæresten min, som nå er min kone, var ved min side. Vi lot dem ta bilde av oss etter ekstraomgangene og straffespark-konkurransen. Bildet skulle trykkes påfølgende dag, men på grunn av ekstraomgangene og straffespark-konkurransen rakk man ikke deadline. Så det kom på trykk dagen etter i steden, og dette var årsdagen for Hillsborough-tragedien. Det ble min bane.

- Den lokale journalisten for The Sun på den tiden var Mike Ellis. Han var bortreist på ferie. Han var den eneste i The Sun-redaksjonen jeg kunne ha snakket med for å få stoppet det.

- Jeg innrømmer min feil. Jeg er fortsatt Liverpool-supporter. Liverpool er fortsatt laget mitt. Det er ikke noe som er mer sårt for meg enn når denne saken blir nevnt. Det er sårende, for jeg hadde en flott tid som spiller i Liverpool, og jeg liker å tro at jeg hadde et godt forhold til supporterne i klubben på den tiden. Derfor er dette veldig sårt for meg.

- Jeg kan bare be om unnskyldning. Jeg må leve resten av livet med tabben jeg gjorde.