Spearing om Stoke-kampen

Jay Spearing tror at Liverpool kan slå ut Stoke av Carling Cup dersom spillerne viser samme innstilling og mentalitet som i 0-1-tapet i ligaen tidligere i høst.

Etter to uavgjorte hjemmekamper på rad i Premier League tror Spearing at Liverpool snart vil begynne å score på sjansene, samt vinne kamper. I morgen venter Stoke på Britannia Stadium i Carling Cup.
- Vi har spilt uavgjort våre to seneste kamper, men vi kunne fort hatt seks poeng. Jeg synes vi var uheldige som ikke beseiret Manchester United og Norwich, sier Jay Spearing til Liverpoolfc.tv.

- Vi skaper mange sjanser. Jeg er sikker på at vi snart begynner å sette disse og en seier er like rundt hjørnet, forhåpentligvis mot Stoke på onsdag.

- Hvis vi får ballen ned på bakken og spiller fotball, kan vi være i stand til å skape mange problemer for dem.

I september tapte Liverpool 0-1 på Britannia Stadium i en kamp bortelaget hadde mest ballinnehav.
- Vi var uheldige som tapte mot Stoke i ligaen. Igjen skapte vi mange sjanser og satte dem under stort press. De fikk et straffespark som var billig, men du må komme deg videre. Jeg synes vi reagerte bra da vi kom under med et mål, men vi hadde ikke mye hell den dagen.

- Dersom vi drar til Britannia Stadium med samme mentalitet og innstilling, så ser jeg ikke hvorfor vi kan få et bedre resultat denne gang og gå videre i turneringen.

Stoke endrer størrelsen på spilleflaten på Britannia Stadium etter hvilken turnering de spiller . I hjemlig liga og cup har de lov til å benytte en mindre bane enn i Europa League, og det utnytter de bevisst for å dra fordel av spillestilen.

- Vi kjenner alle til kvalitetene til Peter Crouch og Jermaine Pennant fra deres tid på Anfield. Peter kan score mange mål, mens Jermaine har gode avleveringer og kan skape mange problemer for forsvarsspillerne.

- De har Rory Delap og Ryan Shotton som kan skape problemer fra innkast. Vi vet hav vi kan forvente og hvordan vi skal håndtere det.

- Vi vet at Stoke kommer til å bli en veldig vanskelig kamp for oss med måten de spiller på styrkene sine. Vi forventer en batalje, men vi vet hva vi er i stand til. Vi ønsker å gå videre til neste runde.

Stoke slo ut Tottenham etter straffesparkkonkurranse i 3. runde.
- Det kan ende med straffer, men med spillerne vi har i troppen har vi alltid troen om det ender opp med det. Forhåpentligvis kan vi ta seieren i åpent spill.

- Vi har spilt borte i hver kamp i Carling Cup hittil. Det viser kvaliteten i troppen, at vi kan dra til en bortekamp, gjøre en god opptreden og slå alle.

- Stoke-kampen er en god mulighet for oss til å komme så langt som mulig i turneringen. Forhåpentligvis kan vi få hjemmekamp i neste runde.