Spillere ute for begge lag

Liverpool må klare seg uten Steven Gerrard og forsvarstrioen Daniel Agger, Glen Johnson og Martin Kelly i mandagens kamp mot Manchester City. Bortelaget har Shay Given, Jerome Boateng og Micah Richards ute med skader. Kolo Toure er suspendert.

Liverpool har vunnet seks av sine siste ni ligakamper, men skader begynner å sette grå hår i hodet på manager Kenny Dalglish. De røde måtte avslutte kampen mot West Bromwich forrige helg med fire midtstoppere i backrekka.

Manchester City vant overbevisende 5-0 over Sunderland i sin forrige kamp. City er også ubeseirede på sine fire siste kamper mot Liverpool. Tre av kampene har imidlertid endt uavgjort.

En kan også merke seg at City ikke har vunnet på sine siste sju kamper på Anfield. Liverpool har vunnet fem, mens to har endt uavgjort. Man må således tilbake til 3.mai 2003 for å finne sist City vant på Anfield. Da satte tidligere Liverpool-spiller Nicolas Anelka inn begge målene i kampen som City vant 2-1.

Liverpool har vunnet to av sine siste fem ligakamper. På disse kampene har de gått av banen uten baklengsmål kun en gang. De røde er imidlertid ubeseiret på sine siste seks ligakamper på Anfield.

Manchester City har ikke vunnet ligakamp på bortebane i 2011, og har tatt bare to av 15 mulige poeng fra sine bortematcher siden årsskiftet.

City er imidlertid det laget som har blitt tildelt flest straffespark i årets Premier League, med ni. De lyseblå hadde like mange poeng på samme tid i fjor, men lå da to plasser lenger ned på tabellen (5.plass i stedet for 3.plass).

City har holdt nullen i 14 ligakamper denne sesongen. Det er mest av alle i Premier League.

Mark Halsey dømmer mandagens kamp på Anfield. Scott Ledger og Ceri Richards er linjemenn, mens Mark Jones er oppnevnt som fjerdedommer.