Sportslige motiv bak klubbskifte

Jose Torres, far til Fernando, forteller at sønnen dro til Chelsea kun av sportslige årsaker. Laget hadde blitt svakere for hver sesong. Agent avslører at salget måtte holdes hemmelig til Liverpool hadde blitt enig med Ajax om Suarez.

Faren til Fernando Torres forteller at sønnen dro til Chelsea kun av sportslige årsaker
- Han reiste av sportslige grunner, ikke for penger. Han trodde han tok et steg fremover i karrieren da han signerte for Liverpool fordi det var en sterk klubb på den tiden, uttaler pappa José ifølge Daily Mirror.

- Av en eller annen grunn har Liverpool blitt dårligere.  Det tar tre år å bygge opp et godt lag. Jeg tror Liverpool kan klare det og slå tilbake, men Fernando er 26 år nå og fotballspillere vil ikke vare evig.

- Han ønsker å spille Champions League-fotball for en klubb som har sjanse til å vinne turneringen, og han vil få det ved å spille for Chelsea. Han kunne blitt 30 før han ville fått mulighet til å spille Champions League hvis han hadde blitt værende.

José har sympati for Liverpool-supportere som er opprørte over å ha mistet sin storscorer. Noen gikk så langt som å sette fyr på en Torres-drakt.
- Man har en flott spiller som har scoret mange fantastiske mål, han er favoritt blant fansen og plutselig har han reist. Jeg kan nesten forstå det.

Han tror ikke at sønnen kommer til å debutere for Chelsea i møtet med gamleklubben.
- Jeg må si at jeg ikke tror han vil debutere for Chelsea mot Liverpool. Jeg tror det blir i kampen etterpå. Jeg tror det ville være til det beste om så skjer.

Det var mange som synes timingen var meget dårlig da Fernando Torres la inn en transfersøknad kun tre dager før januarvinduet stengte. Antonio Sanz, talsmann for Fernando Torres, forteller at spilleren har ønsket seg bort lenge, men at Liverpool først måtte bli enig med Ajax om en pris på Suarez før de kunne selge.
- Chelsea forsøkte å hente ham sist sommer. Liverpools styre sa at klubben var inne i en salgsprosess. De sa at Fernando burde respektere det ømfintlige øyeblikket i Liverpools historie, forteller Antonio Sanz til Cope Radio.

- De fortalte at ting ville endre seg, og at nye eiere ville komme inn for å investere. Det var lovnader som ikke ble oppfylt.

- Det første møtet vi hadde med Chelsea var i juli. I forrige uke fortalte de oss at Roman Abramovich hadde bestemt seg for å gå for Fernnado.

- Det var vanskelige tider. Det første var at Liverpool ønsket maks diskresjon ettersom de var i feerd med å avslutte overgangen til Luis Suarez. De fryktet at de måtte betale mer til Ajax dersom salget av Fernando Torres hadde lekket ut.

- Så vi respekterte deres ønsker og ventet til vi la inn en transfersøknad.