Stolt U18-trener

Mike Marsh ble i sommer ny trener for Liverpools U18-lag. Den tidligere midtbanespilleren angrer ikke på at han tok jobben, og gleder seg til fortsettelsen.

Mike Marsh spilte 69 kamper for Liverpool i perioden 1987 til 1993. Han la opp sin spillerkarriere etter en sesong i Accrington Stanley i 2002/03, og vil være et kjent ansikt for mange nordmenn etter flere opptredner for Liverpool Legends i Norge de siste seks årene.

I sommer overtok han jobben som hovedtrener for U18-laget, etter at Rodolfo Borrell tok jobben som reservelagstrener.

- Jeg er stolt over å ha fått det jobbtilbudet. Det er en jobb jeg ikke nølte med å ta, og gleder meg til å komme i gang med. Det har vært en del endringer i støtteapparatet her de siste årene, etter at man har forsøkt å få de rette folkene i de rette jobbene, sier Marsh til Liverpoolfc.tv.

- Jeg tror alle kan se at vi har en del skikkelige talenter her, og både støtteapparatet og spillerne får nå se godene etter alt arbeidet som har blitt gjort.

Conor Coady som i fjor var kaptein for U18-laget fikk sjansen på førstelaget sin Asia-turné, hvor han scoret i debuten sin.

- Det er fantastisk. Jeg synes han scoret et flott mål. Måten de guttene oppfører seg er super, og de ser ikke ut til å være malplassert.De har alle sett bra ut når de har fått sjansen til å spille.

- Jeg kom tilbake hit i 2009, og kom fra Preston hvor jeg hadde hatt en trenerjobb for U14-laget. Jeg fikk en telefon om jeg ville være med på opplegget her, og var med Steve Cooper og trente U16-laget. Jeg tok over dem alene da Cooper skulle være med reservene mot slutten av forrige sesong, og må ha gjort det greit siden de har gitt meg enda en fantastisk sjanse nå. Jeg vil gjøre alt for å være en suksess.

Neste sesong skal Liverpool delta i Next Generation, en turnering som av mange blir omtalt som U19 Champions League.

- Jeg tror vi definitivt har spiller på U18-laget som kan ta steget og spille på det nivået. Det vil bli en stor erfaring for dem å bli involvert mot de beste talentene i Europa, og vi hjelper gjerne med dersom det skulle bli behov for det.

Marsh har ikke satt seg noen konkrete mål for den kommende sesongen.

- Nei, egentlig ikke. Dette er Liverpool Football Club, og det er forventet av deg at du skal få resultater. Samtidig så handler det om utvikling. Jeg vet at det vil skje at Rodolfo Borrell ønsker å bruke noen av dem på reservelaget, og kanskje Kenny ønsker noen for førstelagstroppen. Uansett hva som skjer så forventer vi å vinne kamper ved å spille på den riktige måten, avslutter Marsh.