Støtte til Suarez

Fotballforbundet i Uruguay ønsker å hjelpe Luis Suarez med å bekrefte at hva spilleren sa til Patrice Evra ikke var rasistisk. Gus Poyet tror at Suarez er uskyldig.

Ifølge The Guardian skal fotballforbundet i Uruguay ha informert Liverpool og Kenny Dalglish at de tror Luis Suarez er uskyldig. Ledende personer i fotballforbundet i Montevideo skal ha ytret ønske om hjelp fra Uruguays ambassade i London om å forklare at ordet som Patrice Evra skal ha rapportert ikke blir regnet som fornærmende i deler av Sør Amerika. En vil anta at dette dreier seg om ordet «negrito».

G
us Puyet, manager for Brighton og landsmann av Suarez, går ut i Daily Mirror med støtte til Liverpools nr.7. Poyet mener at Patrice Evra er en sutreunge.

- Jeg sutret aldri som en unge, slik som Patrice Evra, og sa at noen hadde sagt noe til meg. Jeg spilte syv år i Spania og ble kalt for alt mulig, fordi jeg var fra Sør-Amerika.

- Jeg tror på Suarez. Det er så enkelt, fortsetter Poyet på spørsmål om han tror at Luis Suarez er skyldig.

- Jeg er overrasket, på en trist måte, over at han er blitt anklaget. Jeg mener det er verre å anklage noen fordi du stoler på en person når du ikke har noe bevis.

- Jeg er trist, fordi det da vil bli for lett. Jeg kan komme med en klage på motstanderens manager, og hvis jeg tar det så langt som jeg kan, da kan jeg få ham tiltalt.

- Hvorfor skal vi verdsette hva en sier mer enn en annen? Det er for risikabelt.