Suárez: - Dette er en spesiell klubb

Luis Suárez er ikke i tvil om at han har havnet i en spesiell klubb. I et lengre intervju med Liverpools offisielle nettsted, snakker uruguayaneren ut om sitt første halvår på Merseyside.

Suárez har tatt Premier League med storm etter overgangen fra nederlandske Ajax i januar. For tiden er 24-åringen opptatt med forberedelser i forkant av Copa América-finalen mellom Uruguay og Paraguay, men Liverpoolfc.tv snakket med spissyndlingen før avreise til Argentina. I intervjuet forteller Suárez om begynnelsen på Anfield-karrieren - og han forklarer hvorfor Liverpool er en spesiell klubb.

- La oss for et øyeblikk glemme at dette er en av de mest suksessrike og historiske klubbene i verden. Man må gå dypere ned enn som så for å forklare hvorfor Liverpool er forskjellig sammenlignet med de andre klubbene jeg har spilt for. Det ligger på et menneskelig og personlig nivå: Det kommer tydelig frem i garderoben. Den er full av spesielle spillere, som kreves for å spille for denne klubben.

Superspissen trekker også frem manager Kenny Dalglish.

- Kenny er også en viktig årsak til at klubben er spesiell. Jeg kjente ikke så godt til ham da jeg kom hit, men nå vet jeg at jeg spiller for en stor manager. Alt jeg visste om ham, var at han er en sentral og viktig del av klubbens historie. Nå vet jeg også at han er en stor manager.  Han har gitt meg muligheten til å uttrykke meg selv og vise hva jeg kan, sier Luis Suárez.

24-åringen minnes flere av Merseyside-klubbens legendariske angrepsspillere, og Suárez forklarer at han pleide å late som om han var en av dem når han spilte fotball som barn hjemme i Uruguay.

- Jeg husker selvsagt Liverpool fra da jeg vokste opp. Det var mange store spillere i klubben - spesielt mange angrepsspillere. Når du spiller fotball som barn, drømmer du stadig om å komme opp på det nivået, og kanskje spille for en klubb som Liverpool. Jeg pleide å late som om jeg var en av Liverpool-spissene da jeg var mindre, mimrer den tidligere Groningen- og Ajax-stjernen.

Suárez husker også Champions League-finalen i 2005.

- Klart jeg så kampen - jeg er ikke den eneste som vil huske den i lang tid! Det var en fabelaktig finale, og Liverpool viste virkelig kampvilje den kvelden. Måten de kom tilbake på; det var nesten opprørsk. Laget var fullt av karakterer og personligheter, og det kom tydelig frem, sier han.

Uruguayaneren har utviklet en ganske særegen spillestil. Liverpoolfc.tv lurer på om han viser en opprørsk holdning når han entrer det grønne gressteppet:

- Når man er midt inne i en kamp - når man spiller og ikke bare er tilskuer - opplever man stor intensitet og spenning. Det dukker bare opp på banen. Når man vil gjøre sitt beste for å vinne, og man også er villig til å strekke seg langt for å oppnå det, kommer kanskje den rebelske holdningen frem i lyset.

Den uruguayanske landslagsstjernen motiveres hver gang Liverpool-supporterne stemmer i under klubbhymnen You'll Never Walk Alone.

- Det er en enorm inspirasjonskilde for meg og lagkameratene. Sangen er kjent over hele verden, men det er veldig spesielt å lytte til suporterne idet du skal entre banen. Man fylles med følelser. Det gir deg et løft, men også frysninger nedover ryggraden, forteller Suárez til klubbens offisielle nettsted.

Kun seks måneder har gått siden Luis Suárez skrev under for Liverpool, men 24-åringen har allerede fått en egen sang på The Kop. Uruguayaneren spilte seg rett inn i hjertene til Liverpools supportere med debutfulltreffer mot Stoke - før han laget kaos med Manchester United-forsvaret på Anfield i mars. Suárez vet imidlertid ikke hva supporterne synger om ham.

- Jeg forstår i alle fall en del av sangen - når de synger navnet mitt, ler supporteryndlingen. - Jeg må tilstå at jeg ikke vet hva fansen synger, men jeg er klar over at de har laget en sang om meg. Når det har gått så kort siden jeg kom, og supporterne allerede synger navnet mitt, antar jeg at jeg har gjort noe riktig, sier den uruguayanske stjernespissen.

Suárez påpeker at forskjellen mellom nederlandsk og engelsk fotball er stor, men uruguayaneren er takknemlig for at han fikk sjansen i Nederland.

- Fotball spilles på to helt ulike måter i Nederland og i England. Nederlandsk fotball var et strålende steg på veien opp til engelsk fotball for meg. Jeg tror ikke jeg hadde maktet å tilpasse meg Premier League like fort om jeg hadde kommet rett fra uruguayansk fotball. Nederlandsk fotball ga meg muligheten til å forbedre ferdighetene mine og modne som spiller. Engelsk fotball er mer aggressivt - det er mer intenst og tempoet er høyere. Alt kan skje i løpet av 90 minutter, så man må være forberedt på alt, sier han.

Liverpool-spissen vil likevel ikke si seg overrasket over hvor fort han har tilpasset seg livet på øyriket.

- Jeg var klar over at folk ville følge meg med argusøyne. Liverpool betalte mye penger for meg, og jeg kom hit med et visst omdømme. Men jeg har alltid vært tilhenger av å gjøre det jeg alltid har gjort. Dersom jeg lykkes med det, går det vanligvis bra. Noen ting må man bare sette til side. Om man gjør jobben sin på fotballbanen går ting bra til slutt, sier Suárez.

Han er full av lovvord om lederstilen til manager Kenny Dalglish.

- Kenny stoler på spillerne sine. Han stoler på oss, 100 prosent, og det ønsker vi å betale tilbake. Vi vet at han har hatt en lang karriere i spillet, så vi stoler på rutinen hans. Det er ikke uten grunn at han har hatt en lang karriere. Vi stoler på kunnskapene hans, forteller spissen.

Suárez trives godt i Liverpool, og søramerikaneren har funnet seg godt til rette i havnebyen ved Merseys bredd.

- Hver gang man kommer til et nytt sted, er førsteinntrykket godt. Det pleier vanligvis å hviskes ut etter hvert, men det har ikke skjedd med Liverpool. Jeg liker byen veldig godt. Nå tilbringer jeg mye tid hjemme med familien, men jeg har gått rundt og sett meg om, og jeg liker byen, sier han.

24-åringen sliter dog med å knekke dialektkoden.

- Jeg sliter med språket. Det er vanskelig. Selv partneren min sliter - til tross for at hun er habil i engelsk. Noen personer skjønner hun, andre er det helt umulig å forstå, forteller Suárez.

Liverpools nummer 7 er uansett klar på hva han forventer denne sesongen. Målet er krystallklart: Kjempe om Premier League-tittelen.

- Når man spiller for Liverpool er man alltid involvert i titteldiskusjonen. Med kvaliteten vi har i troppen nå, må man våge å tro at det er mulig å vinne tittelen. Men vi vet også at konkurransen er tøff og at mange andre klubber har samme mål. Vi må ihvertfall forsikre oss om at vi makter å kvalifisere oss for Champions League. Vi må imidlertid være stabile, og vise kvalitet over en hel sesong - ikke bare i enkeltkamper, avslutter Luis Suárez overfor Liverpoolfc.tv.