Suarez scoret for Uruguay

Suarez scoret åpningsmålet i 4-2-seieren mot Bolivia. England til EM etter 2-2 mot Montenegro. Carroll utelatt fra Englands kamptropp. Downing byttet inn. 90 min for Kuyt, Bellamy og Skrtel.

Luis Suarez og Uruguay fikk en god start på VM-kvalifiseringen. Liverpool-spissen sendte Uruguay i ledelsen hjemme mot Bolivia allerede i det 4. minutt. Til slutt sto det 4-2 på resultattavlen i Montevideo. Suarez var på banen hele kampen og pådro seg gult kort helt på tampen. Han har nå 22 nettkjenninger på 50 kamper for landslaget. Sebastian Coates var ubenyttet reserve.

England fikk det nødvendige poenget borte mot Montenegro for å ta en plass i EM-sluttspillet i Ukraina/Polen. Stewart Downing begynte på benken, men kom inn i det 60. minutt. Andy Carroll var helt utelatt fra kamptroppen. England ledet 2-0 etter drøye halvtimen. Ashley Young og Darren Bent sto for nettkjenningene. Montenegro reduserte like før pausesignalet. Manchester Uniteds Wayne Rooney fikk rødt kort kvarteret før slutt, og Montenegro utlignet ett minutt på overtid. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å score vinnermålet, og dermed spiller England i EM 2012.

Nederland var allerede klar for EM-sluttspillet før kveldens kamp mot Moldova i Rotterdam, og sikret gruppeseieren med en 1-0-seier. Dirk Kuyt fikk tillit i 90 minutter og sto for målgivende til Klaas-Jan Huntelaars scoring. Også Spania hadde sikret EM-billett før møtet med Tsjekkia. Juan Mata og Xabi Alonso ordnet en 2-0-seier til Spania. Pepe Reina var ubenyttet reserve.

Slovakias EM-håp er definitivt ute etter 0-1-tap hjemme mot Russland. Martin Skrtel spilte samtlige minutter og pådro seg gult kort. Craig Bellamy spilte hele oppgjøret da Wales beseiret Sveits 2-0 i Swansea.

Utlånte Alberto Aquilani ble byttet inn i det 83. minutt for allerede EM-klare Italia i 1-1-kampen borte mot Serbia.