Suksess uten nøkkelspillere

Ikke bare har Kenny Dalglish løftet Liverpool fra 12.plass siden han tok over til å kjempe om spill i Europa, men han har gjort det med flere av sine viktigste spillere skadet.

Med King Kenny har de røde tatt 30 poeng på 15 ligakamper, inkludert en vanskelig start med et lag uten selvtillit og hvor det ble tap i Blackpool og uavgjort hjemme mot Everton. To poeng i gjennomsnitt ville ha gitt 2.plass på tabellen i Premier League.

Dalglish har også gjort det med kapteinen Steven Gerrard lenge ute skadet, og klubbens dyreste kjøp Andy Carroll mer på sidelinjen enn på banen. Daniel Agger i midtforsvaret er en annen, og hvor problemer for backene Johnson, Kelly og Aurelio også har skapt utfordringer for troppen.

Lokale Jay Spearing har vokst stort med det utvidede ansvaret han har fått som følge av at Gerrard er ute, sammen med Lucas Leiva sentralt på midtbanen. Dirk Kuyt har scoret åtte mål på de sju siste kampene etter å ha spilt mer på topp sammen med Luis Suarez, mens Maxi Rodriguez er en annen som har benyttet sjansen med mer spilletid de siste ukene. Bakerst har de lokale tenåringene John Flanagan og Jack Robinson imponert med sine ilddåper i Premier League.

- Jo flere valgmuligheter du har, jo bedre er det for alle, sier Kenny Dalglish om hvordan heller anonyme spillere nå har trådd fram.

- I hvert lag vil det være spillere som skinner mer enn andre. De lagene som har suksess er det lagene med flest alternativer i det offensive spillet. Det er til stor kreditt for de som har kommet inn, og den selvtillit og tro de har til seg selv. De har bygget opp det gjennom de resultatene de har hatt.

- Hvor du får ammunisjonen betyr egentlig ikke noe, men ved flere valgmuligheter vil du være sterkere. Resultater gir deg tro. Hvis en ikke kan ha tro på hverandre ute på banen da vil du få et problem. Alle kan høste av suksessen til laget. Forskjellige spillere får et løft på ulike måter, og alle kan ikke score et mål, fortsetter manageren til Daily Mirror.

- Det viktigste er de spillerne som ikke spiller og hvordan de reagerer. Det er lett å trives på trening når du spiller hver uke og får resultater. De som har det vanskelig er de som ikke spiller like mye som de ville ha gjort i andre klubber. Når de kommer inn med en positiv innstilling vil det løfte alle.