Swansea har aldri vunnet ligakamp på Anfield

Swansea har aldri vunnet ligakamp på Anfield. Statistikken viser åtte Liverpool-seire og to uavgjortkamper.

Sist lagene møttes i ligaen var i 1982/83-sesongen. Liverpool vant begge kampene 3-0 den gangen. På Anfield var det Ian Rush, Sammy Lee og David Fairclough som satte inn målene.

Liverpool har gjort 48 mål på de 15 kampene de har spilt mot Swansea i alle turneringer på Anfield. Til sammenligning har de sluppet inn kun sju.

Siste gang lagene møttes på Anfield var i FA-cupens tredje runde i 1990. Liverpool vant hele 8-0, og Ian Rush noterte seg for hat-trick. Hat-trick gjorde også Roger Hunt, da Liverpool slo Swansea 5-0 på Anfield i 1961. Dette er Liverpools største ligaseier over Swansea noensinne.

Liverpool har scoret i samtlige 15 kamper de har spilt mot Swansea på Anfield.

Craig Bellamy spilte mot Swansea to ganger for Cardiff i fjor. Det endte med en seier og ett tap. Han scoret kampens eneste mål i seieren på Liberty Stadium.

Liverpools neste mål vil være deres 50. scoring i Premier League etter at Kenny Dalglish returnerte som manager i januar. Unngår de røde tap i morgen vil de også tangere den beste kamprekken med ubeseirede kamper etter at Kenny kom tilbake (8 kamper).

Klarer Pepe Reina å holde buret rent i morgen, vil det være 150.gang han klarer det for Liverpool. Han blir den første Liverpool-målvakt som klarer den bragden siden Ray Clemence og Bruce Grobbelaar sine dager. Reina vil også spille sin 163 strake ligakamp for klubben. Bare Phil Neal, Chris Lawler, Ray Clemence og Bruce Grobbelaar har klart flere.

Dersom Dirk Kuyt tegner seg på scoringslisten vil han bli den femte nederlender til å score 50 mål i Premier League. Jimmy Floyd Hasselbaink, Ruud van Nistelrooy, Dennis Bergkamp og Robin van Persie har klart det før ham.

På de siste 109 ligakampene på Anfield hvor Liverpool har scoret kampens første mål, har de tapt kun en gang. Mot Arsenal i desember 2009. 91 kamper er vunnet og 17 har endt uavgjort.

Swansea har scoret fem mål på sine ti ligakamper på Anfield. I alle turneringer har waliserne bare vunnet enn gang på sine 15 besøk. Seieren kom i en kvartfinale i FA-cupen i 1964. Kun en gang har de scoret mer enn ett mål i en ligakamp på Anfield. Det skjedde da det ble 2-2 i oktober 1981.

I alle de tjue ligakampene mellom lagene (både hjemme og borte) har Swansea bare klart å holde nullen to ganger.

Swansea blir klubb nummer 44 som Liverpool møter i Premier League. Dersom Swansea vinner morgendagens kamp, blir de klubb nummer 51 som vinner en kamp på Anfield i ligasammenheng.

Swansea har bare tatt ett poeng av 15 mulige på bortebane så langt denne sesongen, og har sluppet inn 14 mål. Dette inkluderer imidlertid bortekamper mot Manchester City, Arsenal og Chelsea. De spilte 2-2 mot Wolves i sin siste bortekamp. Da ledet de 2-0 til det gjensto bare seks minutter av kampen.

Swanseas keeper Michel Vorm spilte på Anfield også forrige sesong, og holdt sågar nullen. Da for Utrecht i Europa League.

En fjerdedel av Swanseas scoringer denne sesongen har kommet fra straffemerket. Tre av 12.

Phil Dowd dømmer morgendagens kamp.

Kilder: Liverpoolfc.tv