Swansea jr - Liverpool jr 3-1

Liverpool røk ut av den nasjonale juniorcupen ved å tape i Wales. Swansea avgjorde med scoringer på hver side av pause, mens Lewis Hatch scoret et sent trøstemål for de røde.

Liverpool: Belford, Hatch, Rafferty (Wilson 89), Regan, Smith, Sumner (Gainford 49), Aylmer (Quirk 75), Pelosi, Sterling, Lussey, Morgan.
Reserver: Wearing, Baio

Swansea: Davies, Shephard, Tancock, Atyeo, Pike, Zola (Waters 73), Bray (Evans 61), Williams, Sheehan, Loveridge (Hurrell 86), Jones
Reserver: Elsey, Clark, Waters

819 tilskuere.

Noen vil savne Jack Dunn, som dessverre er skadet. Jack Robinson, fra førstelagstroppen er også ung nok til å spille, men som kjent skadet. Ryan McLaughlin er en annen som er ute. Svenske Kristoffer Peterson er suspendert.

Josh Sumner skal spille bak spydspiss og toppscorer Adam Morgen, mens Sterling spiller på høyresiden og den lovende amerikaneren Marc Pelosi på venstrekanten.

1.omgang:

3.min: En farlig situasjon for Liverpool da Swansea slår inn fra deres venstreside og keeper Belford er nær ved å felle spissen til hjemmelaget.

4.min: Sterk forsering fra Adam Morgan som kommer ned til dødlinjen, men innlegget ment for Jordan Lussey blir blokkert.

17.min: Et overlegg fra Marc Pelosi går fram til Raheem Sterling på motsatt side, men litt ute av balanse skyter han et par meter utenfor.

Midtstopper Matty Regan sitter på gresset og får behandling, men virker å være ok.

22.min: Sterling går innover fra venstre, men hans harde skudd blir blokkert ut til corner.

24.min: På den tredje corneren går ballen mot en helt umarkert Marc Pelosi, men amerikaneren får ikke timet headingen.

Vingene Sterling og Pelosi har nå byttet side, med Raheem Sterling foran Brad Smith på venstrekanten.

31.min:  Raheem Sterling er for sent inn i en takling på et returløp og får advarsel.

32.min:  Josh Sheehan hos hjemmelaget i dommerens bok for viljehands.

37.min: 1-0 TANCOCK - Kapteinen Pike hos Swansea slår et frispark, og svakt forsvarsspill hos Liverpool gjør at midtstopperen Tancock kan heade i nettet fra kort hold.

40.min: 2-0 LOVERIDGE - Spissen Loveridge får mulighet til å skyte fra 16-meter etter at ballen er blitt lempet mot ham, og ballen går inn oppe i hjørnet. God avslutning, men igjen nølende forsvarsspill av de røde.

Skuffende 1.omgang av Liverpool. Likevel, etter en frisk åpning av hjemmelaget hadde gjestene fra Merseyside ballen mest i lange perioder og to sene mål av Swansea kom ut av det blå. Nå har man en stor oppgave foran seg om man fortsatt skal henge med i cupen. Det største håpet synes å være på kantene med Sterling og Pelosi, og hurtige Brad Smith hjelper også til fra venstrebacken. Toppscorer Adam Morgan må også komme med i spillet, noe han ikke var i de første 45 minuttene.

2.omgang:

46.min: 3-0 ZOLA -  En utrolig scoring da Rafferty prøver å klarere etter en vanskelig pasning fra keeper Belford, han gjør det rett i Zola og ballen går fra nesten midtbanen og i en bue over Tyrell Belford og i nettet.

49.min:
 Gainford inn for Sumner hos Liverpool.

54.min: Matty Regan får gult kort.

55.min: Svakt langskudd av Pelosi, som har blitt flyttet inn sentralt på midtbanen i 2.omgang. Liverpool prøver desperat å få tak på kampen og skape sjanser, men det ser mørkt ut så langt i 2.omgang.

57.min: Frispark fra Pike som nær går inn i bortre kryss, men Belford gjør en bra redning.

61.min: Evans inn for Bray hos Swansea.

63.min: Adam Morgan får litt plass fra omlag straffemerket etter en corner, men får ikke presset skuddet under tverrliggeren.

67.min: Zola skyter fra langt hold, like utenfor. Belford fikk trolig en touch på ballen uten at dommer fikk det med seg.

73.min: Waters inn for en skadet Zola hos Swansea.

75.min: Nathan Quirk inn for Peter Aylmer hos Liverpool.

84.min: Jordan Lussey skyter himmelhøyt over. Betegnende for innsatsen til Liverpool i kveld.

86.min: Hurrell inn for Loveridge hos Swansea.

89.min: Michael Wilson inn for Joe Rafferty hos Liverpool.

90+3.min: 3-1 HATCH - Et sent trøstemål hos Liverpool da høyreback Lewis Hatch kommer inn på blindsiden og kontant sender et presist overlegg fra Regan i nettet med hodet.

En nedtur av dimensjoner da Liverpool røk ut av juniorcupen på det første hinderet. Kampen var jevn inntil Swansea scoret to mål sent i 1.omgang. Et mer offensivt satt opp rødt lag skulle ta kommandoen etter pause, men fikk en kalddusj i form av et bisarr baklengsmål nesten umiddelbart. Banespillet til gjestene hevet seg nok et hakk under resten av kampen, men Swansea forsvarte seg godt når de måtte og var i realiteten aldri truet. Trøstemålet til Lewis Hatch var alt for lite og alt for sent. Nøkkelspillere som Sterling og Morgan var langt under pari og man savnet en midtbanedynamo som Jack Dunn. På en svært dårlig dag synes vi Marc Pelosi igjen var et lite høydepunkt med noen fine involveringer.