Taylor tilbyr seg å være fredsmekler

Daglig leder i Professional Footballers Association, Gordon Taylor, tilbyr seg å fungere som fredsmegler mellom Luis Suarez og Patrice Evra.

Det engelske fotballforbundet etterforsker beskyldninger fra Patrice Evra om at han ble utsatt for rasistiske bemerkninger av Luis Suarez under lørdagens kamp på Anfield. Suarez er rystet over beskyldningene Evra retter mot ham, og benekter påstandene på det sterkeste.

Gordon Taylor sier til Press Association at han er beredt til å fungere som fredsmekler mellom partene, dersom dette skulle vise seg å være nødvendig.

- Dette er noe vi har gjort tidligere også, og jeg håper jeg blir bedt om å gjøre det igjen. Vi vil i så fall forsøke å få partene til å roe seg og reflektere over det som skjedde. Vi vil kontakte fotballforbundet og se hvilken retning deres etterforskning tar. Det er fint om vi får lagt dette bak oss så raskt som mulig, istedet for at denne saken skal rulle videre og blusse opp igjen, uttaler sjefen for spillernes egen fagforening.

- Det er veldig skuffende at to av våre spillere fra forskjellige land ryker i tottene på hverandre i en så betent sak. Den eneste måten å komme til bunns i dette på, er ved å ha en full etterforskning, og forsøke å forhindre at slike situasjoner oppstår igjen i fremtiden, fortsetter han.

Den tidligere West Bromwich-spilleren Brendon Batson er formann i PPF. Han sier følgende om saken:

- Noe må ha foregått som gjør at Evra kommer med en klage, og jeg er klar over at Suarez nekter for å ha kommet med rasistiske kommentarer. Med tanke på sportens beste interesser, og ryktet til de involverte spillerne og klubbene, må vi komme til bunns i dette.

- Alt avhenger av hvilke bevis man har. Jeg vet at dommeren ikke hørte noe, men han inkluderte beskyldningene i sin rapport fordi Evra leverte en klage etter kampen. Etterforskningen som blir gjort må være grundig og veldig tydelig.