Test av finansielt fair play

Englands seks største klubber vil legge frem sine budsjetter og regnskapstall for UEFA kommende uke, for å se hvor de står i forhold til de nye reglene om finansielt fair play.

Daily Mail melder at representanter for Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham vil reise til UEFA sitt hovedkvarter i Sveits kommende uke, for å legge frem sine regnskaper og budsjetter som en test på hvor de står i forhold til de nye reglene om finansielt fair play (FFP).

Klubbene vil da få sjekket om budsjettene de opererer med holder vann i forhold til reglementet som innføres de kommende to sesongene. Under FFP-reglementet vil klubbene kun ha lov til å gå med £38M i tap i 2011/12 og 2012/13 totalt sett. Overskrider tapene denne summen vil klubbene kunne ileggs bøter eller til og med bli utestengt fra Champions League.

Daily Mail skriver at Chelsea må ty til nedskjæringer for å klare dette, og peker også på at Manchester City ble drevet med et tap på hele £194M bare i 2010/11.