The Guardian tror saken blir henlagt

The Guardian melder at det engelske fotballforbundet kan komme til å droppe videre etterforskning av rasismeanklagen som Patrice Evra har rettet mot Luis Suarez, fordi det så langt ikke finnes vitner som backer opp Evras påstander.

Mye tyder på at Luis Suarez ikke vil bli tiltalt av fotballforbundet, dersom ikke Evra kan komme opp med vitneforklaringer som støtter beskyldningene han har rettet mot Suarez etter lørdagens kamp på Anfield.

Fotballforbundet planlegger å sende en delegat til Manchester for å intervjue Evra. Dette vil trolig skje i morgen, nå som franskmannen er tilbake på britisk jord etter Manchester Uniteds Champions League-kamp i Romania.

The Guardian skriver at Evra trolig må få noen av sine lagkamerater til å støtte ham i påstandene om at Suarez gjentatte ganger kom med rasistiske bemerkninger til ham. Liverpool-spissen benekter påstandene på det sterkeste, og støttes av sin klubb. Dersom ord står mot ord, uten noen andre former for bevis, vil fotballforbundet trolig avslutte etterforskningen.

Fotballforbundet har også muligheten til å studere TV-opptak. The Guardian skriver imidlertid at det vil være høyst usedvanlig dersom man henter inn fagfolk som kan lese på leppene. Etterforskningen vil i stedet konsentrere seg om hva eksakt Evra hevder har blitt sagt, og om han har vitner som kan støtte ham.

Liverpool FC mener at dersom påstandene ikke kan bevises, så bør fotballforbundet vurdere å straffe Evra for falske anklager. Det er imidlertid lite trolig at det vil skje, dersom man ikke kan bevise at Suarez ikke gjorde det Evra hevder han gjorde.

The Guardian tror det er mer sannsynlig at hele saken blir droppet dersom det ikke er noen andre United-spillere som støtter Evras påstander. Dersom Evra ikke støttes av lagkamerater, er det ikke sikkert FA tar seg bryderiet med å intervjue Suarez en gang.