The Times: LFC har matchet Citys Clichy-bud

The Times hevder at Liverpool nå har matchet Manchester Citys bud på Gael Clichy. Budene hevdes å være på £7M, ikke £9M som tidligere rapportert. Clichy skal imidlertid foretrekke City.

Deter James Ducker og Tony Barrett som hevder at Manchester City er nærved å fullføre et kjøp av Liverpool-linkede Gael Clichy.Journalistene forstår det nå slik at Liverpool har matchet Citysbud på £7M, etter å ha fått sitt åpningsbud på £5M avslått avArsenal.

Venstrebacken skal imidlertid nå ha gitt klartuttrykk for at han ønsker å flytte til Manchester City, og ikke tilAnfield-klubben. Dermed blir han trolig den sjuende spilleren påKenny Dalglish sin ønskeliste som havner i en annen klubb dennesommeren. De andre seks er Connor Wickham, Phil Jones, Ashley Young,Sylvain Marveaux, Brad Friedel og Alexander Doni. Enkelte vilmuligens også føye Dimitri Payet til den listen. Det er dog merusikkert om han var et reelt transfermål for derøde.

Liverpool-eier John W. Henry insisterer på atLiverpool ikke mister spillere på grunn av manglende vilje itransfermarkedet. Han føler imidlertid at det har gått inflasjon idet engelske markedet, noe som tyder på at Liverpool nå skifterfokus til kontinentet når det skal jakte flere spillere.

- Vier bestemte på å bygge opp klubben. Så lenge vi kan holde ossinnenfor parametrene som UEFA har satt ned i form av reglene forfinansielt fair play, vil vi være fleksible, siteres Henry.

Flerespillere har antydet at de har valgt bort Liverpool fordiAnfield-klubben ikke er med i Champions League til høsten. Detgjelder Clichy, Jones og Young.

Når Liverpool-starterpreseason-treningen på mandag betyr det i stedet gjensyn med karersom Alberto Aquilani, Philipp Degen og Nabil El Zhar. Spillere somLiverpool hadde håpet de skulle kvitte seg med før spillertroppenble samlet igjen.

The Times mener at Liverpools manglendeevne til å kvitte seg med overflødige spillere illustrerer deresproblemer på transfermarkedet. Eierne ønsker å reduserelønnskostnadene, men det har så langt vist seg vanskelig.

Etannet problem for Liverpool er at det i dag er deadline for å takkeja til en 999-årig leieavtale for tomten til nytt stadion i StanleyPark. Det er imidlertid gode sjanser for at Liverpools bystyrevil forlenge denne fristen.