Tidligere Sun-redaktør i hardt vær igjen

Tidligere redaktør i The Sun, Kelvin MacKenzie, mannen som trykket den famøse artikkelen ”The Truth” etter Hillsborough-tragedien, er igjen i hardt vær. Han blir nå truet med søksmål av et nyhetsbyrå i Liverpool, for det byrået oppfatter som nye løgner fra den kanten.

Under TV-programmet BBC Daily Politics i går hevdet nemlig MacKenzie at «The Truth» var basert på opplysninger fra nyhetsbyrået Mercury i Liverpool.

Chris Johnson, som er redaktør i Mercury, sier til Liverpool Echo i dag at påstanden er «latterlig».

I programmet sa MacKenzie at han i etterpåklokskapens ånd ville ha håndtert The Suns dekning av Hillsborough-tragedien annerledes om det hadde vært i dag.

- Dersom jeg kunne ha gjort Hillsborough-saken om igjen, ville jeg utvilsomt ha gjort det på en annen måte, uttalte han.

- Jeg ville ha gjort det på samme måte som alle de andre avisene gjorde det. Jeg skulle ønske jeg hadde gjort det.

Mr Johnson er imidlertid rasende etter MacKenzies påstand om at hans nyhetsbyrå var kilden til saken.

- Når du presser en rotte opp i et hjørne, glefser den mot det første og beste den kan finne. Dette er ikke første gang MacKenzie har hevdet dette. Han prøvde det samme i 2007. Han prøver å dekke sine egne spor, og skylde på Liverpool for sin egen elendige journalistikk. Våre advokater har skrevet til MacKenzie og forlangt at han trekker tilbake denne uttalelsen, siteres Johnson i Echo.

Johnson var redaktør i Mercury også i 1989 da Hillsbrough-tragedien fant sted, og hadde full kontroll på alle artikler som hans journalister sendte til den nasjonale pressen.

- Jeg vedder livet mitt på at denne historien ikke kom fra Liverpool. Jeg vil på det sterkeste tilbakevise at disse påstandene kom fra denne byen.