Til semifinale for 14. gang?

Chelsea og Liverpool har møtt hverandre fire ganger tidligere i ligacupen, og har så langt to seirer hver. De røde spiller for å nå sin 14. semifinale i ligacupen.

Det er bare åtte dager siden Chelsea og Liverpool møttes til ligakamp på Stamford Bridge. Da seiret Liverpool som kjent 2-1. Liverpool vant også begge ligamøtene forrige sesong, og har således et lite overtak. Dette blir lagenes 30. møte på litt mer enn syv år. Liverpool har vunnet 10 og Chelsea 12.

Første oppgjør mellom de røde og de blå i ligacupen fant sted på Anfield 1. januar 1978, og Liverpool vant da 2-0 i 2. runde. Målscorere var Kenny Dalglish og Jimmy Case. I november 2000 seiret Liverpool 2-1 i 3. runde etter ekstraomganger på Anfield. Murphy og Fowler scoret for hjemmelaget mens Zola nettet Chelseas mål.

I 2005 møttes de i finalen, og der vant Chelsea 3-2. John Arne Riise ga de Liverpool ledelsen allerede etter et minutts spill, men lagene måtte ut i ekstraomganger etter et selvmål av Steven Gerrard. Didier Drogba og Mateja Kezman scoret så hvert sitt for Chelsea i 2. ekstraomgang, og da hjalp det lite at Antonio Nunez reduserte minutter etter de blås 3-1–scoring.

Forrige møte i ligacupen var i desember 2007, da Chelsea vant 2-0 på Stamford Bridge etter nettkjenninger av Frank Lampard og Andriy Shevchenko. Peter Crouch ble utvist i det som var Liverpools 200. kamp i turneringen. Akkurat som i dag var oppgjøret en kvartfinale.

Liverpool er i kvartfinalen for 19. gang, og forsøker å komme til sin 14. semifinale. Det er første gang på fire sesonger at Anfield-klubben har nådd dette stadiet i turneringen.

De røde har tapt i kvartfinalen ved fem anledninger. Så vel som i 2007 røk de 1-3 i omkamp mot Tottenham i 1972/73, 0-1 på Moliniuex i 1973/74, 1-2 i Middlesbrough i 1996/97 og 3-6 hjemme mot Arsenal i 2006/07.

Liverpool har vunnet totalt 10 av 12 straffesparkkonkurranser i alle turneringer. Kun Wimbledon i ligacupen i 1993 og Northampton forrige sesong har tatt de røde fra krittmerket.

Liverpool har mislyktes med å score i bare én av de seneste 41 ligacupkampene, og det var på Stamford Bridge for fire år siden.

Dette blir Anfield-klubbens fjerde strake bortekamp i ligacupen. De jakter sin fjerde borteseier i samme hjemlige turnering i samme sesong for første gang i historien.

Liverpool har bare holdt buret rent i én av de seneste 12 ligacupoppgjørene. De har tapt mot London-klubber i denne turneringen i seks av de seneste syv sesongene.

Liverpool har fem borteseirer på rad i alle turneringer. Forrige gang de klarte å vinne seks på rad var i mai 2006. De er ubeseiret på bortebane siden tapet mot Tottenham i september.

Liverpool håper å ta sin fjerde strake seier mot Chelsea for første gang siden 1974. De har bare tapt en av de seneste fem besøkene på Stamford Bridge.

Chelsea har vunnet ligacupen fire ganger. Bare Liverpool (7) og Aston villa (5) har vunnet fler. London-klubbens triumfer kom i 1965, 1998, 2005 og 2007.

Etter seieren mot Everton i 4. runde har Chelsea kun vunnet to av seks kamper. De slo Wolves 3-0 på lørdag. De har ikke holdt buret rent to kamper på rad siden i mars.

Chelsea har mislyktes med å finne veien til nettmaskene i bare en av de seneste 13 kampene, og det var i 0-1 tapet mot QPR. Da avsluttet de med ni spillere.

Fernando Torres har scoret fem mål på 32 kamper i liga og cup siden han kom til Chelsea fra Liverpool i januar.

Dommer i kveldens oppgjør er Phil Dowd.
 

Kilder: Liverpoolfc.tv, canalplus.no, The Football League