Turopplegg og kampbilletter

Terminlisten er ute og det kommer automatisk mange spørsmål om både turpakkene til Ving og kampbilletter på Anfield generelt. Her er det som foreløpig er klart.

Terminlisten for Premier League kom klokken 10.00 i dag og straks kampene var ute av sekken, twitterstormen får lagt seg begynner folk å tenke på når de skal reise og på hvilken måte.

Vi tok en telefon til Svein-Erik på Ving for å ta pulsen på forberedelsene til salget av turpakkene mandag. Disse legges altså ut klokken 12.00 over helgen og det meste er allerede klart.

Har dere kontroll før alle pakkene slippes?
- Ja, nå begynner vi å få oversikten. Det er alltid kaotisk de første timene, men vi har kontroll på flyseter og antall pakker som kan selges. Så nå ser vi bare frem til å kunne få dette ut.

Hvordan blir prisene i år – det er jo det mange er opptatte av?
- Vi er neste i mål og jeg tror jeg har noen gode nyheter. Det generelle prisbildet er at noen holder seg på samme nivå som i fjor. Kanskje vi må litt opp på en eller to – det kan jeg ikke garantere her og nå, men samtidig kan jeg love at opptil 7-8 kamper blir billigere.

Hvilken pris snakker vi om da?
- Dette blir de såkalte “bronsekampene” våre. Slik det ser ut nå vil trolig 7-8 av disse kampene ligger på mellom kr 1995,- – kr 2300,- for to netter og kampbillett.

Når enkelte byråer reklamerer med “Norges billigste turer” bør de altså sjekke med dere først?
- Definitivt. Vi har fått mange telefoner og mailer fra folk som har fått diverse tilbud fra diverse operatører og jeg tror vi matcher de fleste, eller er billigere, på sammenlignbare pakker.

Kun kampbilletter
Ving og andre reiseoperatører kan ikke selge fotballbilletter. Det er det kun billettkontoret som har lov til. Akkurat som tidligere år har billettkontoret også denne sommeren gjort en del endringer i hvordan kampbillettene blir solgt. Den viktigste endringen er kanskje at for LFC Official Memberships er det nå to salgsdatoer som gjelder. Ikke en til hver kamp, slik som før. I juli vil salget for kampene frem til jul blir lagt ut, og i november for kampene etter jul. Til hver enkelt kamp kan det også bli gjort billetter tilgjengelig gjennom ordningen "Late availability" – det blir ca to uker før hver enkelt kamp.

Tore Hansen i Supporterklubben anbefaler de som ønsker å reise på egenhånd å skaffe seg FanCard (med billettrettigheter) slik at du har mulighet til å få billetter på online-salget.
- Her er det absolutt muligheter hvis du følger med i timen, sier Hansen. – Det er noen regler å sette seg inn i og det krever litt is i magen, men det er også slik man har mulighet til å komme seg til Liverpool på billigst mulig måte. Han legger til at dagens nyhet om at Norwegian skal begynne å fly til Manchester har blitt godt tatt i mot.

- Flere seter, større tilbud og nye aktører er gode nyheter for alle som reiser til Nord-England. Vi ønsker derfor Norwegian velkommen når de starter flyvningene sine i slutten av oktober.
Husk at hvis du ordner egen reise så ta høyde for at kamper kan bli flyttet. Dette fordi de ofte blir satt opp som TV-kamper. Bestill gjerne fly fra fredag til mandag hvis du har mulighet. Den 8. juli vil de første tv-kampene før jul bli annonsert.

Det finnes mange aktører på markedet som tilbyr pakker i dag. Hva bør folk velge?
- Vi har alltid hatt den holdningen at medlemmene må gå for en tur og et opplegg de selv er fornøyd med. Det er det viktigste for at du skal få et bra opphold og en god opplevelse. Bruk sunn fornuft i forhold til både pris og innhold – vær kritisk ovenfor aktører som kan virke useriøse. Få dokumentasjon på alt. Husk at du står på bar bakke hvis byrået ikke er medlem av Reisegarantifondet. Mange blir dessverre lurt hver eneste sesong.

Vi ønsker alle våre medlemmer en god tur til Liverpool kommende sesong!