TV-forslag møter motbør

Ian Ayres forslag om å la klubbene selge tv-rettighetene individuelt til utlandet møter sterk motstand fra rivaliserende klubber. Man United og Chelsea er tilhenger av kollektivt salg. Wigan-formann Dave Whelan hardt ut mot Ian Ayre.

Liverpools daglige leder, Ian Ayre, mener de store klubbene bør få større andel av inntektene fra tv-rettighetene som Premier League selger til utlandet. I dag innbringer disse £1,4 milliarder og deles likt mellom de 20 klubbene. Liverpools syn vil neppe få gjennomslag. Manchester City, Manchester United, Arsenal og Chelsea sies å være i mot å gå bort fra nåværende prinsipp om felles salg av tv-rettighetene til utlandet. En eventuell endring krever at minst 14 (2/3) av klubbene stemmer for.
- Vår posisjon er at vi støtter Premier League-avtalen og er fornøyd med innholdet i den slik den er i dag, sier en klubbtalsmann for Chelsea til mirrorfootball.co.uk.

- Saken har aldri vært oppe til debatt enten internt i klubben eller utenfor. Vi er godt kjent med fordelene ved å selge tv-rettighetene for Premier League kollektivt, sier Manchester Citys kommunikasjonssjef Vicky Kloss til Press Association.

Manchester United har hele tiden vært en tilhenger av et kollektiv salg.
- Kollektivt salg av tv-rettighetene har tydelig vært en suksess. Det har gjort ting mer konkurransedyktig, sa Manchester Uniteds daglige leder David Gill til en parlamentskomité tidligere i år.

Wigan-formann Dave Whelan er meget opprørt over Ian Ayres forsalg.
- Jeg har akkurat lest hans kommentarer, og jeg synes de er avskyelige. Jeg kan ikke tro det han har sagt. De tenker: “Hvordan kan vi få mer penger?”. Du vil ikke få mer penger ved å drepe sjelen og hjertet til Premier League og drepe sjelen og hjertet til fotballen i England.

- Vi oppfant spillet. Vi har fortsatt den fineste ligaen i hele verden og noen av de beste supporterne i hele verden, og de ønsker å ødelegge det hele. Det verste for engelsk fotball er hvis lag som Liverpool, la oss si topp fire, ønsker å kvitte seg med halvparten av klubbene i Premier League. Vi kommer til å ende opp som den spanske ligaen med bare to lag, ingen konkurranse, ingenting av noe, ingen sjel og hjerte i ligaen.

- Vi har den fineste ligaen i hele verden, og det Liverpool ber om vil opplagt ødelegge den. Lag som Wigan, Bolton, Blackburn, Wolves, Sunderland og Newcastle ville ikke kunne konkurrere.