U16 klar for semifinale

Liverpool U16 har imponert i turneringen i Sveits, og er nå klar for å møte Manchester City i semi-finalen.

Liverpool U16 hadde vunnet sine tre første kamper uten å slippe inn mål i Sveits. I dag sto to nye kamper på programmet. Først en mot St Gallen, og så en mot Rapid Wien. I den første kampen vant de røde 5-0.

- Det var en tøff kamp for oss mot St Gallen, fordi de er det lokale laget her. De har slitt litt i turneringen, men la seg bakpå og gjorde det veldig tøft for oss, så vi måtte være tålmodige, sier akademimanager Steve Cooper til Liverpoolfc.tv.

- Vi klarte å score i første omgang, og heldigvis fikk vi noen mål til i andreomgangen. Det var en god erfaring for oss, og vi måtte omstille oss til noe annet, men guttene gjorde det bra og jeg er fornøyd med dem.

I den andre kampen tapte Liverpool 2-1 mot Rapid Wien, og det var de to første målene U16-laget har sluppet inn i turneringen. På grunn av de gode resultatene tidligere fikk ikke tapet noen konsekvenser med tanke på sluttspillet.

- Jeg synes vi gjorde det greit mot Rapid Wien, og vi spilte muligens bedre og skapte bedre sjanser enn vi gjorde mot St Gallen. Men vi fikk et par smeller, og mange av guttene har spilt mye fotball her, så jeg kunne se at det var mange slitne bein der ute.

- Vi gjorde et par feil, men det er noe vi kan snakke om og forhåpentligvis luke bort til i morgen.

Liverpool vant sin gruppe etter fire seire av fem mulige i gruppen, som besto av FC Zurich, Team Vorarlberg og Wolfsburg i tillegg til dagens motstandere.

- Det gledelige er at vi har forsøkt å spille på den riktige måten, og har gjort det mesteparten av tiden vi har vært på banen. Det er fint for oss alle at vi er gruppevinnere, og forhåpentligvis kan vi ta det med oss i morgendagens kamp.

- Men som jeg har sagt tidligere, det viktige er at guttene får erfaringen med å spille i forskjellige omstendigheter mot ulike spillestiler og kulturer, og de har helt klart gjort det bra frem til nå.

På søndag vil Liverpool møte Manchester City, som var gruppevinner i gruppe A, til semi-finale. Det er et lag de kjenner godt fra før.

- Guttene har spilt mot Manchester City mange ganger de siste årene. På en måte ønsket vi å møte noen andre, fordi det er grunnen til at vi er her, for å møte noen andre. Men vi får bare spille som vi pleier, og dersom det er godt nok til å komme seg videre så er det flott, men dersom ikke så får bare ta det som det kommer, avslutter Cooper.