Umulig å si nei til Kenny

Craig Bellamy hadde valget mellom Tottenham og Liverpool på transfervinduets siste dag, og valgte å spille for den manageren og den klubben som han vokste opp med som supporter.

Craig Bellamy spilte forrige sesong for Cardiff, byen hvor han er født og oppvokst. Han var på utlån fra Manchester City. Det lå i kortene at han kom til å forlate City sist sommer, og det ville i så fall bli enten tilbake til Cardiff eller en toppklubb dersom han fikk den muligheten.

- Det var interesse fra noen klubber, men jeg prøvde å være rett fram med Cardiff, forklarer Craig til LFC TV. – Med all respekt for klubber som QPR og Stoke, jeg ville ha foretrukket Cardiff foran dem. Hvis det imidlertid skulle komme en stor klubb, hvor sjansen bød seg til å spille i Champions League eller det var en klubb som kjempet for å komme med i Champions League, da måtte jeg vurdere det seriøst.

- Dagen før transfervinduet ble lukket løste jeg en uoverenskomst med Man City, noe som gjorde at jeg kunne gå vederlagsfritt. På den siste dagen av vinduet ble jeg vekket av at min agent ringte meg, som kunne fortelle at «vi har to tilbud – fra Liverpool og Tottenham. Hva ønsker du å gjøre?»

- Jeg liker Tottenham, måten deres lag spiller på ville ha passet meg utmerket. Jeg kunne likevel ikke si nei til å gå til Liverpool. Nå er jeg av den oppfatningen at du ikke bør gå tilbake til en av dine gamle klubber, men dette var Liverpool.

- Det føltes bare helt riktig. Jeg ønsker ikke å virke negativ overfor Rafa eller Gerard Houllier, de gjorde en utmerket jobb for klubben, men dette er hva jeg vokste opp med.

- Jeg så Liverpool spille mot slutten av forrige sesong, og måten de spilte på var som da jeg vokste opp som supporter. Pasningene, bevegelsen, fartsfylt fotball, det føltes slik som det var før. Det var bare noe jeg ikke kunne vende ryggen til.

- Kenny ringte min agent og pratet i et sett om hvor mye han ønsket å ha meg her. Jeg tenkte, «få denne avtalen i orden».

- Da jeg kom tilbake var det helt annerledes enn første gang jeg kom hit som spiller. Du slappet av, Kenny har den evnen i forhold til mennesker. Han behandler alle likt.

- Denne klubben går en vei og vi er alle like viktige. Han har den spesielle evnen.