Unggutt skifter beite

U18-spilleren Nikolaj Køhlert har gått fra Liverpool til Glasgow Rangers. Dansken hadde to gode år i Liverpool, men tror han har større sjansen for å slå gjennom i skotsk fotball.

Liverpool hentet Nikolaj Køhlert fra Esbjerg da han var 16 år i 2009. Midtbanespilleren er nå 18 år, og følte det var riktig for sin karriere å flytte til Skottland på det nåværende tidspunkt.

- Jeg har vært her oppe og kikket på forholdene og trent litt med laget, så jeg vet hva jeg går til. Jeg tror at det vil være bra for min utvikling å flytte opp hit. Rangers har fulgt meg lenge, og jeg har snakket med dem en stund. Jeg vet hva jeg skal forvente, og de vet hvilken spiller de får, sier Køhlert til det danske nettstedet bold.dk.

- Jeg skal spille med U19-laget og på reservelaget. Rangers vil gjerne at vi spiller langs bakken, og det passer min spillestil. Nivået er omtrent som det jeg opplevde i Liverpool, så jeg gleder meg bare til å komme i gang.

- Jeg har vært gjennom en legesjekk og skrevet under på en ettårskontrakt. Jeg ser veldig frem til å bytte klubb, og håper det vil gjøre at jeg får spille flere kamper. Jeg ønsker å spille hver helg. Det er grunnen til at jeg trener, og jeg tror Rangers vil være en god klubb for meg.

Køhlert er likevel takknemlig ovenfor Liverpool, og mener han har fått en god utdannelse både privat og fotballmessig på Merseyside.

- Det har vært to veldig fine år. Jeg har lært mye, både som privatperson og som fotballspiller. Jeg har utviklet meg mye teknisk, og det har hjulpet meg i mitt spill. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg kom hit.

- Nå håper jeg at jeg vil ta enda et skritt i min karriere ved å gå til Glasgow Rangers. Her kan jeg få spilt flere kamper, og jeg håper at jeg på sikt kan slå gjennom på førstelaget. Mulighetene der er tross alt større enn de er i Liverpool.

Mange dansker som har gått utenlands tidlig har vendt tilbake til Danmark ganske raskt etterpå. Det var aldri i Køhlert sine tanker.

- Jeg har sett på situasjonen, og vurdert hva som ville være best for min utvikling. Jeg har egentlig ikke vurdert å returnere til Danmark, fordi jeg mener jeg har større muligheter for å utvikle meg i utlandet og nå i Glasgow Rangers, avslutter Køhlert.