Verst tenkelige trekning i FA-cupen

Dagens trekning av semifinalene i FA-cupen ble den verst tenkelige for Liverpool. Manchester City/Reading trakk Manchester United, noe som betyr at det høyst sannsynlig ikke blir Europa League-spill på laget som ender som nummer seks i Premier League.

Det eneste scenarioet som gjør at laget som tar sjetteplassen i Premier League nå får spille i neste års Europa League (om vi ser bort i fra "lotteriet" som heter plass gjennom fair play), er at Manchester City nå danker ut både Reading og Manchester United av FA-cupen, og vinner finalen på Wembley, samtidig som de blir nummer fem i Premier League!

Da vil nemlig City kvalifisere seg til Europa League gjennom sin seier i FA-cupen i stedet for sin femteplass i ligaen, noe som betyr at Europa League-plassen ikke tilfaller tapende finalist, men det sjetteplasserte laget i ligaen.

Skulle imidlertid City vinne FA-cupen og kvalifisere seg for Champions League gjennom å bli blant de fire beste lagene i ligaen, så vil Europa League-plassen tilfalle tapende FA-cupfinalist, som da vil være Stoke eller Bolton. Det samme vil være tilfelle om Manchester United vinner FA-cupen.

Liverpool har imidlertid fortsatt skjebnen i egne hender når det gjelder Europa League-spill til neste sesong. De kan kvalifisere seg for Europa League gjennom enten å gå hele veien til årets finale i Dublin og vinne den, eller ved å kapre femteplassen i Premier League. Per i dag ligger de røde seks poeng bak Tottenham på femteplass, men har spilt en kamp mer enn London-klubben. Liverpool har ni kamper igjen å spille, Spurs har ti.

Det kan gå mot en særdeles spennende avslutning på sesongen, og vi bare minner om at Liverpool har hjemmekamp mot nettopp Tottenham i nest siste serierunde.