Viktig balansegang for Carroll

Steve Clarke håper at Andy Carroll får noe kamptrening med England, men advarer mot overdreven bruk. Synes samarbeidet mellom Carroll og Suarez virker lovende.

Andy Carroll er med i Englands tropp til møtet med Wales, og ifølge rapporter i pressen vil spissen være med fra start. Førstelagstrener Steve Clarke håper at  Carroll får verdifull kamptrening med England, men også at landslagsledelsen er fornuftig og ikke bruker 22-åringen for mye. Liverpools rekordkjøp er nylig tilbake i spill etter to måneders skadefravær.
- Jeg vet at manageren allerede har vært inne på det tidligere i pressen. Det er viktig at de tar vare på spilleren. Han er vår spiller og har vært ute lenge, sier Steve Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Vi ønsker ikke å stoppe spillere fra å dra og representere sitt land, det er en fantastisk ære for ethvert individ.

- Jeg tror det vil være bra for Carroll om han får litt tid på banen. Så lenge han får noe tid, men de ikke bruker ham for mye, så tror jeg det vil være det beste for begge leirer.

Carroll spilte 70 minutter i sin første Premier League-kamp fra start for Liverpool mot Sunderland på søndag.
- Andy gjorde det bra. Det var vanskelig for ham fordi vi måtte bruke ham lenger enn vi ønsket mot Braga torsdag kveld. Planen var at vi skulle ta ham av banen tidligere dersom vi gikk mot seier, men vi jaget et mål og måtte beholde ham på banen.

- Han begynte nok å bli litt sliten (i Sunderland), noe som ikke er ideelt, men dere så at han ga i 70 minutter. Han bidro, og med litt flaks ville han ha scoret på situasjonen som ble klarert på mållinjen.

- For Andys del tror jeg det gjelder å gi ham flere minutter på banen og bygge opp formen hans. Hans rekonvalesens har vært bra. Han begynte da han fortsatt var i Newcastle, men etter at han kom til Liverpool har han jobbet meget hardt med fysioterapeutene.

- Han har gjort det bra, kommet til en godt stadium og vært ute på banen for oss. Han jobber bra på trening, og jeg er sikker på at han blir sterkere og mer aggressiv når han mer treningstid og flere minutter på banen.

Søndag var første gang Andy Carroll og Luis Suarez spilte fra start sammen for Liverpool.
- Det var en brukbar start. Selvsagt har vi jobbet litt med det på trening på forhånd. Vi så om det var en link. Dere kunne se i kampen at det var gode tegn.

- Når ballen kom fremover til Andy, kunne dere se at Suarez jobbet på andreballen. Han holdt seg rundt Sunderlands forsvar og var lysende.

- Det er ennå tidlig. Jeg er sikker på at jo mer de jobber sammen, desto bedre vil de bli.