Vil ha Evra straffet om anklagene er grunnløse

Liverpool FC gir sin fulle støtte til Luis Suarez etter rasismeanklagen fra Patrice Evra, og mener at Manchester United-kapteinen må straffes dersom beskyldningene viser seg å være grunnløse.

Suarez tilbakeviser på det sterkeste at han skal ha kommet med rasistiske bemerkninger til Evra, og vil kjempe for å få renvasket sitt navn dersom det engelske fotballforbundet bestemmer seg for å åpne en disiplinærsak mot ham.

Uruguayaneren har også støtten fra sin arbeidsgiver i ryggen, melder The Guardian.

- Luis er helt tydelig på at han ikke har kommet med bemerkninger av en slik karakter, og klubben støtter spilleren helt og holdent i denne saken, siteres en talsmann for Liverpool FC.

Fotballforbundet vil i morgen starte sine undersøkelser med å snakke med Evra, for å forsikre seg om at United-spilleren ønsker å komme med en offisiell klage. Evra beskylder Suarez for å ha kalt ham «en nigger» , og dette skal ifølge franskmannen ha skjedd «minst ti ganger». Suarez insisterer på at dette ikke er sant.

Liverpool FC har akseptert Suarez sin versjon av saken, og Anfield-klubben mener at det må opprettes en disiplinærsak mot Evra dersom beskyldningene mot Suarez trekkes tilbake eller ikke viser seg å stemme, på grunn av de alvorlige konsekvensene det vil ha for deres spiller om han blir funnet skyldig.

Evra og Manchester United-manager Alex Ferguson oppsøkte dommer Andre Marriner i dommergarderoben etter kampen, for å rapportere det Evra påstår har skjedd ute på banen. Evras klage ble som en følge av dette tatt med i dommerens kamprapport, men dommer Marriner har også informert fotballforbundet og Premier League at han først fikk kjennskap til saken etter kampen. Det kan ifølge The Guardian tale mot Evra at han ikke tok opp saken med dommeren ute på banen umiddelbart.

The Guardian tror at Evra nesten helt sikkert må få støtte i form av vitneutsagn fra sine lagkamerater i Manchester United, om han skal ha noen sak å fare med. Avisen melder at Manchester United ikke vil kommentere om det var vitner til Evras påstander.