Vil stole på ungguttene

Kenny Dalglish må ventelig igjen spille med flere unggutter mot Birmingham. Manageren tror de vil kunne håndtere presset, og satser på å snu en svak statistikk mot gjestene.

Liverpool vil være inne blant topp tre om en hadde regnet poeng fra Kenny Dalglish overtok som manager i januar. Håpet om kvalifisering til spill i Europa neste år er tent igjen, men da vil det ventelig kreve full pott i de siste ligakampene. Det med et lag som er plaget av skader, og hvor tenåringene John Flanagan og Jack Robinson avsluttet på backene i siste kamp mot Arsenal, og hvor unge spillere som Jonjo Shelvey og Jay Spearing også var på banen.

Fabio Aurelio, Andy Carroll og Jamie Carragher ble alle skadet på Emirates, og rapportene tyder på at det er Carra som har best mulighet til å bli friskmeldt til ettermiddagens kamp. Hvis Carroll må kaste inn håndkleet kan det være at Maxi kommer inn og Dirk Kuyt blir flyttet opp sammen med Luis Suarez. Det mot en motstander i Birmingham som Liverpool har slitt med å få seier mot de siste årene.

- Fortiden betyr ikke noe, sier Kenny Dalglish om den dårlige statistikken mot Birmingham de siste årene. – Det er hva som skjer på lørdag som vil bestemme resultatet. Det sier seg selv at vi gjerne vil forbedre vår statistikk mot dem.

- Det gjenspeiler hva spillerne har gjort, svarer manageren på kommentar om at resultatene har vært bedre etter at han tok over tømmene. – Deres innstilling har vært glimrende. Fortsatt er det arbeid pågår som gjelder, men det er ganske positive signaler. Hvis du holder med Liverpool Football Club vil du likevel gjerne ha litt mer.

- Det er lett for oss, det er mulig det er vanskeligere for pressen, fortsetter Kenny til klubbens hjemmeside angående alle skriveriene som er blitt ungguttene Flanagan og Robertson til del de siste dagene. – Guttene synes også det er lett å håndtere. De er fine karer og som er godt skolerte. Jeg tror ikke vi vil få noe problem med det, og jeg tror ikke de kommer til å ta av.

- De kan være enormt stolte over hvordan de har spilt i de kampene de har vært involvert, men de vil ikke ta av. Vi har noen erfarne hoder her og det har de selv hjemme – deres foreldre og slektninger. De vil være i stand til å holde beina på bakken. De har en sterk innstilling, og de har respekt for det de gjør. De er ganske sterke personligheter.