Vurderer flytting av Arsenal-kampen

Uheldige stevnekollisjoner gjør at britiske fotballmyndigheter vurderer å flytte Liverpools bortekamp mot Arsenal fra søndag 17.april til mandag 18.april. En endelig avgjørelse vil trolig bli tatt så snart det er klart om Manchester City avanserer i Europa League eller ei.

Dersom Manchester City klarer å ta igjen Dynamo Kievs 2-0 ledelse på City of Manchester Stadium torsdag kveld, og avansere til kvartfinalen i Europa League, vil det skape enorm hodebry for britiske fotballmyndigheter.

Lørdag 16.april er nemlig den foretrukne datoen for FA-cupsemifinalen mellom Manchester City og Manchester United på Wembley. Men dersom Roberto Mancinis menn klarer å avansere til kvartfinalen i Europa League skal de spille returkampen i kvartfinalen torsdag 14.april. Det vil i så fall bety at City v United på Wembley må spilles søndag 17.april. Og dette vil da kollidere både med Liverpools bortekamp på Emirates og London maraton!

Både London-politiet og det britiske transportpolitiet har sterke betenkeligheter med å ha både City-supportere, United-supportere og Liverpool-supportere reisende med de samme togene og etter de samme motorveiene til London samtidig. I tillegg kommer altså alle resursene som politiet må bruke på London maraton den dagen. Men selskapene som sitter på TV-rettighetene vil også ha et ord med i laget, så scenariet der City går videre i Europa League har blitt et sant mareritt for fotballmyndightene etter helgens «uheldige» FA-cuptrekning.

ITV har førstevalg på kamp fra semifinalene, og de skal ha ønske om å sende City v United lørdag kveld. Det vil også passe politiet, som da slipper å ha Wembley-semien mellom Manchester-lagene på samme dag som London maraton og kampen på Emirates.

Dersom City danker ut Dynamo Kiev kan det ifølge Daily Telegraph være aktuelt å utsette Arsenal v Liverpool i 24 timer, for å rydde plass til semifinalen mellom Manchester-lagene på søndagen. Man har utelukket å flytte semifinalene bort fra Wembley til baner i nordvest-England.