Vurderte play-off om CL-plass

Daily Telegraph avslører at Premier League-sjefene før årets sesong vurderte play-off om Englands siste plass i Champions League. Men ideen ble forkastet.

Toppsjefenei Premier League vurderte å introdusere play-off om Englands fjerdeog siste plass i Champions League. Planen gikk ut på at lagene frafjerde- til sjuendeplass i Premier League skulle gjøre opp seg imellom i et play-off likt det man har for opprykk lenger nedover idivisjonssystemet. Vinneren av dette sluttspillet skulle få en plassi Champions League-kvalifiseringen.

Om forslaget hadde blittvedtatt ville man denne sesongen fått et play-off derfjerdeplasserte Arsenal hadde møtt sjuendeplasserte Everton i denene semifinalen, mens Tottenham (femteplass) ville spilt motLiverpool (sjetteplass) i den andre. Vinnerne av disse to kampene ville såmøttes i en finale om den siste plassen i Champions League.

Enrekke Premier League-klubber skal ha vært for en slik ordning, menManchester United, Chelsea og Arsenal skal ha satt seg på bakbeina.

- Vi vurderte det. Det var litt interesse for det, men tilsyvende og sist valgte vi å beholde det eksisterende systemet, sierdaglig leder i Premier League Richard Scudamore.