Werner hyller supporterne

Det er i dag ett år siden Fenway Sports Group tok over som eiere av Liverpool FC. Styreformann Tom Werner markerer dagen med å hylle klubbens supportere.

- Vi er ekstremt takknemlige for den velkomsten vi har fått. Vi håper våre fans vet hvor fokuserte vi er på å få klubben tilbake i toppen, og vi satser på å få til stadig fremgang i tiden som kommer. Vi har brukt mye tid på å lytte til våre fans, og vi hadde nylig det første møtet i LFC Supporters Committee, forteller Werner til Echo.

- Det var et produktivt møte. Det er viktig for oss å love lite, men samtidig levere mye. For øyeblikket må vi si oss fornøyd med den stødige fremgangen vi har hatt både på og utenfor banen, legger han til.

Werner poengterer at Kenny Dalglish har vært en viktig brikke i å få Liverpool-skuta på rett kjøl.

- Ingen forstår Liverpool bedre enn Kenny. Han er en Liverpool-legende, og trolig den beste angrepsspilleren i engelsk fotball i min levetid. Når han snakker til spillerne, tar de til seg det han sier. Når han snakker til våre fans, tar de til seg det han sier. Vi tror han er rette mann til å lede oss tilbake blant topp fire denne sesongen. Vi har gjort noen gode kjøp så langt, og målet er å komme blant de fire beste. Vi har stor tillit til Kenny og laget.

Liverpool FC var skikkelig skakkjørt av Tom Hicks og George Gillett da FSG overtok for ett år siden. Damien Comolli og Ian Ayre har vært viktige brikker i arbeidet med å gjenreise klubben.

- Vi husker godt det som skjedde i oktober i fjor. Enkelte dager virket hindringene uoverkommelige, men vi følte også at vi fikk inn de riktige folkene, og at ting ville gå vår vei. Oppgaven da vi overtok var å bidra med stødige ledere, og hjelpe klubben vinne tilbake sin posisjon i fotballens verden.

- Den største overraskelsen var at moralen var så lav. Det ble viktig for oss å stabilisere klubben, og omgi oss med førsteklasses ledere. Som vi vet fikk vi fatt i Damien Comolli, og forfremmet Ian Ayre, i tillegg til at vi ansatte Kenny Dalglish som lagets manager. Alt dette skjedde i løpet av bare noen få måneder. Dette har gitt oss en sterk grunnmur i jobben med å gjenvinne vår status.

- Moderne fotball er kompleks, noe våre fans vet. Ansettelsene av Damien og Ian ble ekstremt viktige fordi vi behøvde å styrke både den sportslige siden og forretningsbiten. Ting henger sammen. Økte inntekter gir en sterkere tropp, og en sterkere tropp gir økte inntekter.

Werner mener det fortsatt er et realistisk mål å vinne Premier League, selv om klubber som Manchester United og Manchester City råder over overlegne ressurser.

- Liverpool er en av de virkelig store fotballklubbene i verden, med fans over hele kloden. Vår historie og våre tradisjoner er det ingen som kan matche. Vi er priviligerte som leder denne klubben, og vi håper vi kan leve opp til de forventningene som Bill Shankly en gang skapte: «Sikt mot skyene, og du vil nå taket. Sikt mot taket, og du vil fortsatt stå på gulvet».

- Premier League er trolig den tøffeste nasjonale ligaen i verden, og vi har motstandere med store ressurser. Men det har ikke forandret vårt mål om å bli det beste laget i England, og vi vil gjøre alt vi kan for å bringe suksess tilbake til Liverpool. Det er hva våre fans ønsker, og det er hva vi selv ønsker.

Werner lover at eierne vil fortsette å investere i spillertroppen, samtidig som han innrømmer at å kjøpe unge spillere og avle opp egne spillere også er en viktig del av planene.

- Vi gjorde det klart da vi tok over klubben at vi har ressursene som kreves for å forbedre troppen. Vi har ikke en eksakt pengesum som vi akter å bruke på transfers i fremtiden, men det er viktig å utvikle et system hvor unge spillere blir identifisert og kan utvikle seg.

- Kenny var tungt involvert i akademiet før han ble manager, og han forstår eksakt hva vi forsøker å oppnå ved å utvikle lokale spillere. Det har vært spennende for supporterne å se spillere som Jon Flanagan, Jack Robinson, Martin Kelly og Jay Spearing slippe til på førstelaget. Damien har betydelig ekspertise på å identifisere unge talenter, og han jobber målrettet for å sørge for at strukturene er på plass for å fostre opp unge talenter.

Werner lover også at eierne vil fortsette jobben med å finne en løsning på stadionspørsmålet.

- Som vi har sagt, så har vi to alternativer. Å renovere Anfield eller å bygge nytt i Stanley Park. Begge alternativene står overfor visse hindringer. For å bygge nytt er vi avhengig av å selge navnerettighetene, mens det er flere problemer forbundet med å utvide Anfield. Til syvende og sist ønsker vi å ta den beslutningen som er best for klubben og lokalsamfunnet. Vi vil ikke forhaste oss, for folk har blitt skuffet tidligere på grunn av lovnader som ikke har blitt holdt.