Whelan og Houghton i hardt vær

De tidligere Liverpool-spillerne Ronnie Whelan og Ray Houghton får på pukkelen fra Liverpool-fans. Supporterne krever at duoen trekker seg fra et fjernsynsprogram som blir sponset av The Irish Sun.

Duoen har takket ja til å delta i RTE-programmet Premier Soccer Sunday den 1.mai. Et program som blir sponset av den irske utgaven av The Sun – en avis som blir boikottet av Liverpool-supportere den dag i dag etter dens løgner i etterkant av Hillsborough-tragedien.

Liverpool-fans har benyttet supporternettsteder og sosiale medier til å gi de tidligere Liverpool-spillerne det glatte lag for sin ubetenksomhet. Begge spillerne spilte i den skjebnesvangre semifinalen på Hillsborough den 15.april 1989.

- Ved å være med på dette antyder de at Liverpool-fans har tilgitt avisen, når det slett ikke er tilfelle, uttaler Jim Boardman hos nettstedet anfieldroad.com til Sunday Independent.

- Vi har boikottet The Sun i 22 år. Vi venter fortsatt på rettferdighet for de 96 supporterne som døde, og jeg mener løgnene som stod på trykk i The Sun i 1989 har bidratt til at familiene aldri har fått denne oppreisningen. Jeg hadde forventet mer fra et par gamle helter, legger han til.

- Det er veldig sårende at disse to spillerne, som spilte på Hillsborough den dagen, blir assosiert med The Sun. Ronnie Whelan var kaptein den dagen. Han vet hva dette innebærer. De deltok begge på begravelser. Jeg kan ikke tro at de ikke var klar over dette. De burde ikke ha noe med den avisen å gjøre, sier Liverpool-supporter Ger Kane til samme avis.

Whelan var på vei til Dubai i går, da han ble kontaktet av Sunday Independent om saken. Han hevdet at han ikke var klar over at programmet hadde en link til The Sun, og visste heller ikke om kritikken han var utsatt for fra supporterhold.

- Takk for at dere gjorde meg oppmerksom på dette. Jeg må snakke med RTE om dette først, var alt Whelan ville si.

Houghton var i Dublin i går. Han hevder også at han ikke kjente til linken programmet hadde til The Sun.

- Dette var jeg ikke klar over. Jeg må selvsagt tenke over dette på nytt nå. Jeg må snakke med RTE for å få klarhet i hva som foregår. Jeg må ta rede på dette, sa han.

- Dette er et enkeltstående show, og jeg vil definitivt råde dem til å trekke seg, da det virkelig vil hjelpe vår sak. Jeg kan forstå at tidligere spillere må tjene penger til livets opphold, men dette er et enkeltstående show, så jeg håper de trekker seg. Liverpool står veldig sterkt i Irland, så at de trekker seg ville være et sterkt signal å sende til The Sun, er rådet Boardman kommer med til duoen.