Wigan-formann raser over Ayre-forslag

Wigan-formann Dave Whelan er ikke særlig begeistret for Ian Ayres forslag om individuelt salg av klubbenes TV-rettigheter. - Den verste ideen jeg noensinne har hørt, sier han.

Ian Ayre er i hardt vær i kjølvannet av det kontroversielle utspillet om individuelt salg av internasjonale TV-rettigheter. Wigan-formann Dave Whelan raser mot forslaget, og stempler Liverpool-direktøren som "grådig" i en kommentar i Daily Telegraph.

- Det er den verste ideen jeg noen gang har hørt. Om Liverpool ønsker å ødelegge Premier League og rive hjertet ut av engelsk fotball, så er dette riktig fremgangsmåte. Jeg er så sint at jeg ikke kan tro det selv, innleder Whelan.

Han anklager Liverpool-ledelsen for å ønske å opprette en europeisk superliga.

- De vil følge en amerikansk modell. Liverpool ønsker å skape en europeisk superliga, og dette er første skritt mot det. Forslaget koker ned til ett ord: Grådighet. Vil engelske fotballsupportere ønske å reise rundt om i Europa hver uke? Jeg tviler på det.

Whelan forklarer:

- De tar og tar. De ønsker stadig mer penger, men de vet at topp seks i Premier League ikke kan møte hverandre hver helg. Derfor ser det mot Europa, og mot dannelsen av en europeisk superliga, skriver han videre.

Wigan-formannen frykter at neste steg er individuelt salg av nasjonale TV-rettigheter.

- Det vil ødelegge Premier League. Topp seks-lagene er på TV hele tiden, så de vil motta alle pengene.

Han skriver at han ikke uttaler seg som formann i Wigan Athletic, men at han gjør det på vegne av engelsk fotball.

- Vi er den beste ligaen i verden. Det er fordi Premier League er så spennende. De minste klubbene kan ikke vinne ligaen, men de kan vise tenner mot de store i en enkeltkamp. 

Nå frykter han at gapet mellom fattig og rik kan bli større.

- Hvis dette forslaget realiseres, blir forskjellen mellom fattig og rik enda større, skriver Whelan avslutningsvis.