Wilson og Skottland ble bortdømt

Innbytter Danny Wilson fikk en feilaktig dømt straffe mot seg i det 89.minutt, da Skottland bare klarte 2-2 hjemme mot Tsjekkia. Charlie Adam startet kampen, men ble byttet ut. Tap for Stephen Darby. Ny klubb for Albert Riera.

Dommer Kevin Blom bør neppe booke ferie i Skottland med det første, etter dømmingen i dagens EM-kvalfiseringskamp på Hampden Park. Liverpools Danny Wilson var uheldig som fikk straffe mot seg i det 89.minutt, da Jan Rezek filmet seg til et straffespark. Wilson ble forøvrig belønnet med gult kort i situasjonen. Straffesparket satte Michal Kadlec i mål og utlignet til 2-2.

Enda iltrere ble skottene da de ble snytt for et klart straffespark tre minutter på overtid, og Christophe Berra på toppen av det hele ble belønnet med gult kort for filming.

Charlie Adam startet kampen, men ble byttet ut umiddelbart etter at Tsjekkia utlignet til 1-1 ved Jaroslav Plasil i det 78.minutt. Skottene tok ledelsen i første omgangs siste minutt ved Kenny Miller. Danny Wilson erstattet Phil Bardsley i det 75.minutt. Mange trodde at Darren Fletcher hadde gitt Skottland seieren med sin scoring i det 83.minutt, men så fikk man altså den dramatiske avslutningen der tsjekkerne stjal med seg ett poeng takket være dommerens feilvurderinger.

Resultatet betyr at Skottlands sjanser til å nå EM-sluttspillet minket dramatisk.

Ellers i ettermiddag spilte Stepen Darby hele kampen da Rochdale tapte 4-2 borte mot Stevenage i League One.

Vi kan også nevne at tidligere Liverpool-spiller Albert Riera har skiftet klubb. Galatasaray har kjøpt spanjolen for 3 millioner euro fra Olympiakos, og Riera har skrevet under på en fireårskontrakt med den tyrkiske klubben.