- Ajax er veldig gode

Akademidirektør Frank McParland sier at Liverpool U19 i kveld møter en meget bra motstander i Ajax, og ser fram til at klubbens unge spillere får ytterligere erfaring i semifinalen i NextGen Series.

- Det har vært fantastisk å få være med i NextGen Series, sier McParland til Talksport.

– Guttene har fått spille ute i Europa, hvor de har møtt lag som Sporting, Wolfsburg og Molde. De har fått erfaring med å reise, med å spille mot forskjellige typer fotball, utenlandske dommere, det vil ha vært veldig lærerikt for dem.

- Både Kenny Dalglish og Damien Comolli er her på akademiet hver uke og følger nøye med på de nye spillerne. Det er også spillere på 15 og 16 år som stadig blir invitert til å trene med førstelaget for å se hvordan de takler det. En har veldig god oversikt over hvordan de unge spillerne utvikler seg og slik må det være, de er livsnerven i klubben.

- En del av jobben er å sørge for at spillerne har beina plantet på bakken, noe som ikke alltid er lett når du er talentfull og spiller i en klubb som Liverpool. Vi må få dem til å forstå hva som er best for dem, og at vi gjør det vi mener er best for dem.

- Manageren og klubben vil ikke være redd for å satse på en unggutt hvis en mener at han er klar til å prøve seg på førstelaget. Det er ikke lenge siden Jack Robinson var tidenes yngste spiller i LFC.

- Nå ser vi fram til å møte Ajax. De er kjent for å produsere store spillere. Jeg så dem trene på vårt akademi i går og de har noen spillere som er teknisk veldig gode og de er også fysisk sterke.

Vi minner på at vi følger kampen Liverpool U19 – Ajax U19 her på liverpool.no fra kl 20.00.