- Allen har hevet oss

Jonjo Shelvey sier at Joe Allens ankomst har fått ham og de andre midtbanespillere til å heve seg på trening. 20-åringen er glad for ytterligere konkurranse om plassene på laget.

- Det er spennende tider ettersom det er stor konkurranse om midtbaneplassene, sier Jonjo Shelvey til Liverpoolfc.com.

- Men det er noe vi alle trives med, og det kommer til syne på trening. Taklingene flyr inn og det er virkelig konkurransepreget. Men selvsagt er man kamerater igjen når man forlater treningsfeltet. Den her type konkurranse er bra å ha i en klubb som Liverpool.

- Du kan allerede se at Joe er god med ballen. Han var med OL-laget, og han gjorde det veldig bra.

Shelvey var involvert i alle kampene i Nord-Amerika. Han startet også hjemmekampen mot Gomel i Europa League.
- Jeg synes sesongoppkjøringen gikk bra. Jeg fikk bra med spilletid. Jeg følte at jeg fikk bevist den nye manageren at jeg ønsker å bli værende her og kjempe om en plass. Alle i klubben er spent foran den nye sesongen. Jeg tror vi kommer til å gjøre det meget bra i år.

- Manageren sier at jeg bør legge press på ballfører til tider. Han liker at laget gjenvinner ballen innen seks sekunder etter å ha mistet den. Han har også en pasningsfilosofi som er bra for en spiller som meg.

- Jeg synes definitivt vi må få denne klubben tilbake blant topp fire og gjenopprette statusen som den en gang hadde. Laget vil tjene på veiledning fra manageren. Jeg tror supporterne har sett det i lagets kamper så langt. Liverpool bør være utfordrer til en Champions League-plass.

Shelvey nettet seks mål på 10 kamper på lån i Blackpool forrige sesong. Han scoret også to for Liverpool etter at han returnerte.
- Hvis jeg spiller og kommer inn i feltet, bør målene komme. Jeg har ikke satt meg noe mål, men når du får sjanser til å score, må du bare beholde roen og ta vare på dem.

Steve Clarkes West Bromwich venter i ligaåpningen i morgen.
- Vi kan forvente det samme fra hans lag som det Kenny brakte til Liverpool som manager. Jeg forventer angrepsfotball. Clarke er veldig god defensivt også, så jeg tror ikke de kommer til å slippe inn mange i år.

- Men med vår angrepsfotball tror jeg vi skal bryte dem ned. Det kommer til å bli en tøff utfordring.