- Alonso sa jeg måtte velge Liverpool

Nuri Sahin forteller at Xabi Alonso anbefalte ham å skrive under for Liverpool.

Sahin og Alonso var lagkamerater og nære venner i Real Madrid. Den tidligere Liverpool-spilleren anbefalte Anfield-klubben for sin venn.

- Det føles godt å være her. Jeg er glad for å være her, og jeg ser frem til å spille for Liverpool, sier Sahin til Liverpoolfc.com.

Midtbanespilleren blir den første tyrkiske spilleren til å spille for Liverpool.

- Det gjør meg stolt å spille for en stor klubb som Liverpool og bli den første tyrkiske spilleren her. Nå er det opp til meg å gjøre folk i Tyrkia stolte.

- Jeg hadde en rekke samtaler med Brendan Rodgers før jeg skrev under. Han fortalte meg om sine planer og hvordan han ønsker å spille fotball, og hvor han ser meg på banen i sitt lag. Jeg ble imponert over hans lidenskap for spillet.

- Før jeg snakket med Brendan hadde jeg ikke tenkt tanken på å spille for Liverpool om jeg skal være ærlig, for det hadde ikke vært noen kontakt. Jeg ble imponert over ham i den første samtalen vi hadde. Han fortalte meg om hvordan han ønsker å spille fotball, hvilke mål han har og hvor langt han ønsker å nå med Liverpool. Fra det øyeblikket begynte jeg å tenke at kanskje kunne jeg ta steget og bli Liverpool-spiller. Jeg gikk på nettet og sjekket alle kampene til Swansea og Liverpool. Nå er jeg her.

- Jeg snakket med Jose Mourinho, og han fortalte meg om engelsk fotball, og han sa at Premier League er den beste å spille i for en fotballspiller. Du hygger deg med fotball hver helg her. Han fortalte meg også om hvordan han og Brendan Rodgers jobbet sammen i Chelsea, og at han var en god trener og en fin type. Det er viktig for meg. Det handler ikke bare om fotball. Det er veldig viktig for meg å ha noen jeg kan snakke med.

- Jeg snakket med Xabi Alonso flere ganger om Liverpool. Xabi er en person som er lidenskapelig opptatt av fotball. Han elsker fotball. Jeg er likedan, og derfor hadde vi mange samtaler. Når jeg først kom til Real Madrid snakket vi om tysk og italiensk fotball. Han liker fotball! Når han fikk høre at Liverpool var interesserte i meg, begynte han å fortelle meg om Liverpool. Han elsker fortsatt Liverpool FC, tror jeg! Det var nesten sprøtt hvordan han la ut om Liverpool. Han sa at jeg måtte reise hit, og at jeg ville elske det. At fansen ville elske meg, og behandle meg fint, og slike ting. Han sa at Anfield er den beste stadion i verden. Xabi vant mange trofeer her, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det også.

- Steven Gerrard er et stort navn, ikke bare i Liverpool men i hele fotballverden. Jeg ser frem til å spille sammen med ham. Jeg har spilt mot ham en gang. Jeg kunne nevne en rekke andre spillere også. Jeg kunne ramse opp 25. Jeg kjenner til dem alle, ikke personlig, men jeg vet hvordan de spiller fotball og hva Liverpools spillestil er. Jeg ser frem til å møte dem alle. Men skal jeg trekke frem et navn må det bli Steven Gerrard. Men det handler ikke bare om Gerrard.

- Nå ser jeg frem til å se kampen i morgen. Jeg har hørt så mange gode ting om Anfield. Jeg kommer fra en veldig stor klubb, Borussia Dortmund, som også trekker mye publikum. Madrid har også en stor stadion. Jeg ser frem til å komme på Anfield, for alle sier det er det beste stadion i verden.

- Jeg hadde en vanskelig sesong i fjor, med mange skader. Jeg hadde tre ulike skader sist sesong. Laget spilte veldig bra, men jeg fikk ikke mange kamper. Derfor snakket jeg med Real Madrid, og fortalte dem at jeg ønsket å bli lånt ut en sesong, fordi jeg ønsket å spille fotball. Det var viktig for meg å komme til en klubb hvor manageren virkelig ønsker meg. Jeg ønsket å spille for en klubb på samme nivå som Dortmund og Real Madrid, og derfor valgte jeg Liverpool. Denne sesongen er det veldig viktig for meg å spille. Jeg må spille, forbedre spillet mitt og hjelpe laget. Dersom jeg klarer å holde meg i god form, er jeg sikker på at jeg kan hjelpe Liverpool FC, og Brendan Rodgers og mine nye lagkamerater kan hjelpe meg.

- Jeg lærte mye av mitt år i Real Madrid. Ikke bare om fotball. Men jeg lærte selvsagt om fotball også, men altså mye i tillegg. Som person har jeg blitt voksen. I løpet av det siste året har jeg fått et barn, og har nå en 11 måneder gammel sønn. Det har vært et uvirkelig år. Det negative var at jeg ble skadet, det positive var at jeg ble far, klarte å hjelpe Borussia Dortmund til å vinne Bundesliga og skrev under for Real Madrid. Det var et sprøtt år, men jeg har lært mye.

- Jeg føler meg klar for å spille i Premier League. Ellers ville jeg ikke ha vært her. Jeg er ikke typen som liker å beskrive meg selv som spiller. Men det jeg kan si, og det tror jeg folk vet, er at jeg er en sentral midtbanespiller som elsker å ha ballen. Jeg er ikke typen som dribler tre eller fire mann og skyter mål. Jeg er en mer taktisk og teknisk spiller. Jeg liker å organisere. Jeg elsker at laget mitt er veldig taktisk dyktige, og kan spille med en eller to touch. Spille fotball. Det er måten jeg elsker å spille fotball på. Når det gjelder mine kvaliteter, så ønsker jeg ikke å si noe som helst. Det er opp til andre å vurdere.

- Nå ser jeg frem til å møte Liverpool-fansen. Jeg er glad for å være her, og håper det blir et fint år hvor vi vinner trofeer. En klubb som Liverpool må spille i Champions League, så vi går for topp fire. Vi har også FA-cupen, ligacupen og Europa League å spille for, så jeg håper vi avslutter sesongen med å heve et trofé.

Nuri Sahin avslører også at han var tilstede da Liverpool vant Champions League-finalen i Istanbul i 2005.

- Jeg vet mye om Liverpool FC. Jeg vet det er en veldig stor klubb med en stor historie, store spillere og store trofeer. Når de vant det største trofeet av dem alle i 2005 var jeg tilstede på stadion i Istanbul. Det var min første smak av Liverpool.

- Det året vant jeg U17-EM med Tyrkia, og ble invitert til finalen av det tyrkiske fotballforbundet. Jeg satt ganske nær Liverpool-fansen, og det var helt vilt. En utrolig natt. Det var da jeg så hva fotball og Liverpool FC betyr for folket.