- Alt går bra

Lucas Leiva sier det har vært to, tre gode treningsuker. Progresjonen etter langvarig kneskade går bra. Han håper å spille i ligaåpningen, men ønsker ikke å forhaste seg.

Lucas Leiva spilte kamp for første gang på syv måneder etter at han ødela korsbåndet i november. Han kom inn da det gjensto et drøyt kvarter av treningskampen mot Toronto FC. 25-åringen var tilbake i trening tidligere enn forventet. Brasilianeren synes han har hatt fin fremgang. Nå håper han å spille ligaåpningen mot West Bromwich 18. august.
- Det har vært to eller tre fine treningsuker, uttaler Lucas Leiva til ESPN.

- Det er hyggelig å være tilbake og bygge seg opp når det gjelder styrke og kondisjon. Alt går bra, progresjonen går bra. Jeg ser frem til den nye sesongen, og forhåpentligvis er jeg skadefri.

- Jeg håper å spille den første kampen for sesongen (mot West Bromwich 18. august), men det er fortsatt en lang vei å gå. Jeg er sikker på at vi gjør det på en trygg måte, at vi ikke tar sjanser ettersom jeg har vært ute så lenge. Vi må være forsiktige og gå sakte frem.

Lucas kom fra Gremio i 2007. Der spilte han i en mer offensiv midtbanerolle enn han har hatt i Liverpool.
- Jeg pleide å spille i en fremskutt posisjon, men jeg har tilpasset meg og føler meg mer komfortabel i Premier League som anker på midtbanen. Vi har en av de beste spillerne i verden i Stevie (Steven Gerrard) i den offensive posisjonen, så det var meget vanskelig for meg i begynnelsen. Men det endret seg sakte. Nå føler jeg meg tilpass i min posisjon og den rollen jeg har.

- Jeg måtte bli vant med fotballen, landet og menneskene. Jeg kom hit i en så ung alder. Jeg måtte forandre levemåte, og jeg var langt borte fra familien. Jeg begynte å tilpasse meg Premier League når det gjaldt hurtighet og fysikk. Jeg ble eldre og fikk mer erfaring. Jeg måtte bevise at jeg var godt nok, vise at jeg kunne spille i Premier League.

Liverpool vant Carling Cup forrige sesong og kom til finalen i FA-cupen, men endte kun på 8.plass i Premier League.
- Når man snakker om Liverpool, snakker man alltid om å være utfordrer til titler og Champions League-plasser. Det er det vi ønsker, men det er for tidlig å sette oss mål. Vi har en ny manager. Han skal bygge opp en ny tropp. I løpet av sesongen vil vi se hvor gode vi er angående målsettinger og hva vi kan oppnå. Måten vi trener på og den nye managerens tilnærming til treningsøktene har vært meget god. Jeg tror vi får en god sesong. Hvis vi kan være mer stabile, vil vi få en flott sesong.