- Angret aldri kjøpet av Kuyt

Rafa Benitez sier at han i sin tid kjøpte Dirk Kuyt til Liverpool som spiss, men at han uansett aldri angret på at han hentet en spiller og en person som er et eksempel til etterfølgelse for alle.

«I august 2006 var vi på utkikk etter en god angriper, og en høyre midtbanespiller som hadde stor arbeidskapasitet, men som alltid hadde vi bare råd til en av dem. Til slutt prioriterte jeg å hente inn en spiss.», skriver Benitez på sin hjemmeside.

Noen vil hevde at det faktisk var mer en arbeidsom høyreflanke han kjøpte ut fra hvor Dirk Kuyt spilte etter at han kom til Anfield, men hans tidligere manager angrer uansett ikke på at han hentet den blonde kraftkaren fra Nederland.

«Det har ikke vært en eneste dag hvor jeg har angret på den avgjørelsen. Det er heller det helt motsatte. Kuyt ga meg en eksepsjonell lagspiller, da han var allsidig, arbeidsom, profesjonell og eksemplarisk i sin oppførsel på og utenfor banen.

«Hans kjappe vendinger overrasket mange i Premier League og han var konstant involvert i kampene. Han kunne spille i alle offensive posisjoner og visste alltid hvordan han skulle lese en situasjon. Han gikk foran som et eksempel i måten han ofret seg for laget på. Hvis ingen viste seg fram på et innkast var det alltid en villig og klar Dirk der. Hvis noen behøvde en som kunne komme fram for å avslutte, selvfølgelig var han der. Hvis du behøvde en som kunne gå på løp for å skaffe rom for Gerrard, var det igjen Kuyt. Hvis du behøvde en siste kraftanstrengelse mot en forsvarer som ble med framover, da var det ingen som var så villig som Dirk Kuyt.

«Jeg kjenner ikke til mange spillere som har spilt for Liverpool og vist en større lojalitet enn han, og det fra dag en av. Han klaget aldri, han var alltid den første ut på treningsfeltet, for å bli bedre og å være et eksempel, han var på alle mulige måter en virkelig lagspiller.

«Det er så mange gode ting å si om Dirk Kuyt at de ikke er mulig å få med alt i en slik hilsen.

«En spiller, en fotballproff forlater Liverpool, men mer enn noe vil de miste en god person, en utmerket yrkesmann, et stort eksempel til etterfølgelse.

«Takk og lykke til på din nye reise, Dirk. Du fortjener det.»