- Blant århundrets største uretter

Parlamentsmedlem Andy Burnham sier i etterkant av 23. årsdagen etter Hillsborough, at tragedien på Leppings Lane var blant de største uretter man opplevde i det forrige århundret.

- Jeg vet allerede nok til å kunne si hva som skjedde i minuttene etter tragedien, sier Burnham til Liverpool Echo. – Hele tyngden av den britiske øvrigheten vendte seg mot ofrene, deres familier og deres felles supportere.

- Det er hva som skjedde og det er hva jeg tror det uavhengige Hillsborough panelet til slutt vil avsløre.

Panelet er i full gang med å gå igjennom tusenvis av dokumenter tidligere ikke offentliggjort angående tragedien, og man håper at man kan ha det hele klart til det engelske parlamentet åpner i september igjen etter sommerferien.

- Tidsskjemaet kan jeg ikke bestemme, men ut fra det jeg vet har jeg forhåpninger om at når folket kommer sammen igjen til neste sesjon vil vi ha alle svarene og vi vil være på veien til å få rettferdighet for familiene til de 96.

- Det som gjør det unikt – er at vi har hatt en tragedie av dette omfanget og så blir ofrene klandret. Jeg kan ikke finne noe annet tilsvarende i moderne historie, og derfor kaller jeg Hillsborough for en av de største urettene i det 20. århundret. Disse feilene må rettes på.