- De er en trussel

Martin Skrtel advarer mot å undervurdere Young Boys. Sveitserne har ingen stjernespisser, men laget har scoret tredje mest av klubbene i årets Europa League.

Liverpool har møtt Anzhi Makhachkalas Samuel Eto’o og Udineses Antioni Di Natale. Young Boys har ingen kjent stjernespiss, men Raul Bodadilla står med nest flest scoringer i Europa League denne sesongen.
- Jeg tror det ikke er noe annerledes for en forsvarsspiller. Selvsagt er det forskjell på navn og rykte til spissene, men på banen forsøker hver spiller å gjøre sitt beste, sa Martin Skrtel på gårsdagens pressekonferanse på Anfield.
 
- Som forsvarer er det ingen forskjell for meg om jeg for eksempel spiller mot Samuel Eto’o eller en spiss fra Young Boys. Jeg forsøker å forhindre dem fra å score og sørge for at jeg gjør min jobb.

- Denne turneringen er meget viktig for alle oss fordi Europa League er den nest største turneringen i europeisk fotball etter Champions League, og det er en stor mulighet for unge spillere til å komme på laget i ligakamper. Det er grunn til at vi vil forsøke så hardt for å kvalifisere oss til neste runde.

Martin Skrtel har bare spilt én av gruppespillskampene denne sesongen, hjemme mot Anzhi.
- Jeg spilte ikke i den første kampen i Sveits, men jeg så den på tv. Kampen var litt vill ettersom 5-3 ikke er et vanlig resultat i fotball.

- For en forsvarsspiller er det ikke bra dersom du slipper inn mål. Jeg vil mye heller foretrekke 1-0 eller 2-0. Jeg foretrekker bestandig at vi holder buret rent. Når vi ser tilbake på 5-3-seieren, tok vi i det minste tre poeng.

- Vi så en video av motstanderen i morges. Vi kjenner deres styrker og svakheter. Så vi skal forsøke å utnytte deres svakheter. Når vi spiller på Anfield, må vi vise at vi er det bedre lagt og slå motstanderen. Vi kan ikke fokusere på dem. Vi ønsker å spille vårt eget spill og ta tre poeng.

Liverpool vant 3-0 mot Wigan i helgen. Skrtel utelukker ikke at de røde kan ende blant de fire beste i Premier League denne sesongen.
- Vi er ubeseiret på syv kamper. Vi skal forsøke å fortsette slik. Jeg synes topp fire er et realistisk mål fordi i de seneste kampene har vi prestert bra og fått gode resultater. Vi må fortsette på den måten. Hvis vi gjør det, kan vi få det vi ønsker oss.

- Starten på sesongen var ikke den beste for oss, men det har blitt bedre. Det er ikke så stor avstand mellom der vi befinner oss nå og der vi ønsker å ligge på slutten av sesongen.

- Starten av sesongen var ikke den beste for meg heller. Jeg gjorde feil, men jeg har lært av det. I hver kamp forsøker jeg mitt beste og forsøker å spille så godt jeg kan.

- På begynnelsen av sesongen kom en ny manager inn og forandret noen ting. Han endret måten i spiller på, og vi visste at vi trengte tid. Vi måtte lære ny taktikk og nye ideer. Vi har jobbet samme ni fire måneder nå. Jeg synes det begynner å fungere for oss.