- De vil ikke undervurdere oss

Cardiff-manager Malky Mackay tror Liverpool er for profesjonelle til å undervurdere et Championship-lag i en finale. Han trekker frem rød angrepstrio, og prater om forholdet til Kenny Dalglish og flere på Melwood.

Cardiff ligger på femteplass i Championship, og gjorde i motsetning til Liverpool ingen god generalprøve før Carling Cup-finalne forrige helg, da de tapte 3-0 borte mot Ipswich. Manager Malky Mackay tror ikke Liverpool vil undervurdere dem på søndag selv om de til daglig spiller i divisjonen under.

- Jeg forventer ikke at Liverpool vil ta lett på oppgaven. Vi er store underdogs, og et Championship-lag som møter et topplag i England, men Liverpool er for profesjonelle til å ta for lett på det, sier Mackay i følge Liverpoolfc.tv.

Han trekker frem en angrepstrio røde supportere sjelden har sett spille sammen så langt, men som nå alle er skadefri og tilgjengelig.

- Liverpool har Steven Gerrard, Luis Suarez og Craig Bellamy, som er tre spillere som kan åpne ethvert forsvar i Storbritannia. Dersom de tre spiller samtidig - hjelpe meg, de er en trussel for hvilket som helst lag. De er tre av toppspillerne i England for øyeblikket, så de vi true hvem som helst.

Forrige sesong spilte Craig Bellamy for nettopp Cardiff - noe Mackay synes sier mye om Bellamy som person.

- Det å gjøre det han gjorde i fjor, å droppe Premier League for å prøve hjelpe Cardiff til opprykk sier mye om han, men det overrasker meg ikke. Jeg har kjent han hele karrieren. Vi spilte sammen i Norwich da han var unggutt, og selv da hadde han en lidenskap og et mål om å være den beste spilleren, beste på trening, og med ønske om å vinne ting. Vi holdt kontakten, og da jeg i sommer fikk jobben i Cardiff ringte han meg og gratulerte, og vi hadde en kopp te i huset hans.

- Da Liverpool meldte sin interesse var det en god overgang for han, fordi han har stor tiltrekning til klubben. Jeg var glad på hans vegne, og det har gått bra med suksessen han har hatt denne sesongen. Det kommer til å bli en dag (søndag) med blandede følelser for han, fordi mye av hans familie er fra området - men de vil støtte Craig på dagen.

Det er ikke bare Craig Bellamy i klubben han kjenner godt til. Også i støtteapparatet til Liverpool har Mackay gode venner.

- Kevin Keen er en god venn av meg fra våre dager i West Ham, og jeg kjenner Steve Clarke fra tiden hans i London med Chelsea. Liverpool Football Club betyr mye for meg. Kenny Dalglish er en jeg kjenner gjennom hans sønn Paul. Paul spilte med meg i Celtic og Norwich, så Kenny var rundt begge de klubbene for å se Paul, og jeg ble kjent med han.

- Før det var han en jeg pleide å se for Skottland da jeg var en unggutt, og han var helt klart en av mine helter. Det er jeg ikke flau over, og jeg tror mange på min alder i Skottland har det på samme måte. Jeg er for ung til å huske hans dager i Celtic, men jeg husker han for Liverpool, og mesteparten av kampene for Skottland. Min far tok meg med til Hampden Park som ung da Kenny var på toppen av sin karriere, og jeg kan huske de berømte målene han scoret.

- Liverpool-laget han både spilte og trente var det beste og mest suksessfulle i England, så som guttunge var det laget jeg fulgte. Det er en liten link der, og de er helt klart en klubb jeg har sett til, og det har alltid vært en skotsk link til Liverpool.

- Kenny sendte meg en tekstmelding etter semifinalen for å gratulere, og for å si at vi måtte ta en kopp te på Wembley. Han er en jeg alltid vil ha tid for, og som har gjort så mye i fotballen. Jeg er sikker på at vi vil få fem minutter, avslutter Mackay.