- Denne kampen betyr mye for supporterne

Stewart Downing er fullt klar over at morgendagens semifinale mot Everton på Wembley betyr like mye for supporterne som for spillerne.

- Stevie, Carra, Jay Spearing og slike folk har gjort det helt klart at vi må slå Everton. De har pratet om det hele tiden. Du kan forstå det. Jeg har spilt semifinaler mot lokale lag mens jeg var i andre klubber, og folk gjorde det samme der, sier Downing til Liverpoolfc.tv.

- Du føler det på stemningen og når du ser supportere og unger som henger rundt Melwood. De stopper deg og stiller spørsmål om semifinalen. Det blir en enormt viktig kamp, og Liverpool vil være som en spøkelsesby den dagen, fortsetter vingen.

- Det handler om hvem som kan hovere etter kampen, får jeg vite av supportere. De har også poengtert hvor viktig det er at vi kommer foran Everton i ligaen. Det viser hvordan stemningen er. Når du har vokst opp med denne rivaliseringen, betyr dette mye. Utfallet av kampen betyr alt den neste uken, for ikke å si det neste året. Vi vet hva som står på spill, og jeg tror vi kan vinne kampen.

- Folk snakker fortsatt om 4-4 kampen, der Kenny forlot Liverpool etterpå. Jeg aner ikke engang hvor mange år det er siden den kampen ble spilt. Men jeg husker John Barnes sin scoring. Jeg pleide å studere ham mye. Jeg husker det var en kamp som bølget frem og tilbake. Forhåpentligvis blir det ikke slik i morgen. Jeg satser på en komfortabel 2-0 seier eller noe slikt.

- Semifinaler blir ofte husket for ettertiden, så forhåpentligvis vinner vi denne kampen og skriver et lite stykke historie ved å nå en ny finale.

- Jeg pleier egentlig ikke å bli nervøs før kamper. Jeg er mer opprømt. Det blir litt ekstra press på grunn av at det er Everton, men jeg har virkelig tro på at vi kan slå dem.

- Jeg mener vi har en bedre tropp enn dem. Vi må bare bevise det. Vi har allerede bevist det to ganger. Forhåpentligvis kan vi gjøre det igjen.

Downing har spilt i lokaloppgjør både i nordøst og i Birmingham, men Mersesyde-derbyet slår alt.

- Det er mer intenst her. Det er mer som står på spill. I Middlesbrough ble Newcastle klassifisert som lokaloppgjøret, men jeg tror ikke de så på oss som den største rivalen. Birmingham mot Villa var mer intenst enn Middlesbrough mot Newcastle inntil vi gjorde et tidlig mål. Da forsvant all intensiteten, synes jeg.

- Her kan du ta og føle på stemningen på stadion, og du føler det også i dagene foran kampene.

Brad Jones kommer sannsynligvis til å vokte buret for Liverpool i morgen. Downing var lagkamerat med Jones også i Middlesbrough.

- Når Brad kom inn fra benken trodde jeg faktisk han kom til å redde straffesparket til Yakubu i Blackburn. Jeg pleide å skyte straffespark på Brad hver dag sammen med Yakubu. Brad hadde virkelig tro på at han kunne ta det straffesparket. Jeg er glad på hans vegne. Han spilte bra. Jeg vet han forårsaket et straffespark, men han gjorde det veldig bra i resten av kampen.

- Brad har ikke spilt førstelagsfotball på lang tid, og du må gi ham honnør etter det han har gjennomgått. Han har stått på og jobbet seg tilbake. Du blir belønnet for hardt arbeid.

- Brad er en god målvakt. Han er bare uheldig som har Pepe Reina foran seg i køen. Vi har full tiltro til ham.

- Studerer man karrieren til Brad, så har han ikke spilt så mye, men de kampene han har spilt har ofte vært store kamper. Han har spilt i semifinaler både i UEFA-cupen og FA-cupen. Han har gjort dette før.