- Det er ikke alltid det beste laget vinner

Brendan Rodgers følte at hans lag gjorde nok til å ta alle tre poengene mot Manchester City, men forsvarstabber kostet de røde to poeng i sesongens første ligakamp på Anfield.

Rodgers er godt fornøyd med eget lags prestasjon, og var spesielt opprømt over innsatsen til nysigneringen Joe Allen og 17 år gamle Raheem Sterling.

- Det beste laget vant ikke i dag. Jeg syntes vi var strålende mot et topplag, de regjerende mesterne, uttaler Liverpool-manageren til klubbens offisielle nettsted.

- Etter at vi kom oss gjennom de første fem eller 10 minuttene, leverte spillerne en fantastisk taktisk prestasjon. Vi forberedte oss både på 4-2-3-1 og 3-5-2, men du vet aldri hvordan det blir før du kommer på banen og møter bevegelsene til motstanderen.

- Vi er skuffet over at vi ikke vant kampen, men vi stilte med en rekke unge spillere som gir oss stort håp for fremtiden. Innsatsen og kvaliteten vi spilte med i dag, og stemningen på stadion, var utrolig.

Liverpool stilte med sin yngste startellever i en ligakamp siden desember 2003. Gjennomsnittsalderen var 24 år og 364 dager. Blant annet spilte 17 år gamle Raheem Sterling fra start i Premier League for aller første gang.


- Det var en lett avgjørelse å starte med ham. Da jeg kom til klubben sa jeg at jeg ikke kom til å dømme folk ut fra deres status og hva de har gjort tidligere, men ut fra det jeg ser foran meg. Raheem er en ung spiller som har forbedret seg hver eneste dag siden jeg kom hit.

- Han er en spiller som har spilt for seg selv, en mot en. Se på ham nå. Nå spiller han for laget. Han gjorde gode taktiske vurderinger når han møtte en rutinert motstander. Han blokkerte pasningsalternativer, han presset til riktig tid, og han jobbet bakover for å tette hullene mellom lagdelene. Til å være 17 år gammel, og spille mot de regjerende mesterne, syntes jeg han spilte fantastisk. Han har fortsatt en lang vei å gå, for han må bli stabil, og det er noe jeg vil følge nøye med på.

En annen spiller som fortjente skryt er Joe Allen, som ble kåret banens beste spiller.

- Jeg tror Liverpool-supporterne vil like å se denne gutten spille fotball. Han er liten av vekst, men en stor fotballspiller. Han er helt fantastisk. Hans mot med ballen, hans kroppsbeherskelse, og hans fotballintelligens er fantastisk. Vi betalte £15M for ham, og jeg sa det like etter han kom hit, at han raskt vil bli verdt det dobbelte. Han vil spille her i mange år fremover, og supporterne vil trykke denne gutten til sitt bryst.

Liverpool så ut til å vinne kampen etter Luis Suarez sitt strålende frisparkmål, men et forferdelig tilbakespill av Martin Skrtel forærte Manchester City det ene poenget. Rodgers ble spurt om det var frustrerende å se to poeng glippe på denne måten.

- Det var ikke frustrerende. Det er en del av denne reisen. Jeg vil berømme motet. Det enkleste ville ha vært å få keeperen til å sende ballen langt opp på banen, men da får motstanderen ballen og kan angripe igjen. Martin Skrtel var fantastisk. Han scorte vårt første mål på en vidunderlig heading. Han har vært en klippe i denne første perioden jeg har vært her.

- Vinklene foran ballfører vil være det vi skal jobbe med, for når vi dominerer kamper trenger vi spillere med mot når vi har ballen, og Martin opptrådte med stort mot. Han har ingen skyld for dette poengtapet. Det er en del av læringskurven. Han er selvsagt skuffet. Men han er psykisk sterk. Han er skuffet nå, men hans lagkamerater og staben har trøstet ham.