- Det er nå den harde jobben starter for Jerome

16 år gamle Jerome Sinclair ble tidenes yngste Liverpool-spiller da han fikk noen minutter på tampen av onsdagens ligacupkamp mot West Bromwich. Debuten er dermed unnagjort, men Jamie Carragher slår fast at det er nå den harde jobben starter for tenåringen.

- Det var en stor prestasjon av Jerome å debutere i så ung alder, og det er noe han alltid vil huske. Men han ønsker ikke å bli husket kun for dette. Han ønsker å bli husket som en veldig god Liverpool-spiller som scoret mål som spiss, sier visekaptein Carragher til Liverpool Echo.

- Vi tror vi har noen gode unge spillere her, men dette er bare starten for dem. Det er nå de må stå på videre og bevise at de kan prestere stabilt på et høyt nivå. Vi ønsker at de skal fortsette utviklingen, og ha lange karrierer i klubben. Vi behøver at noen av dem blir fast inventar på laget i de neste ti årene.

- Ser man tilbake i klubbens historie er det mange unge spillere som har kommet opp gjennom systemet og spilt noen få kamper for førstelaget, for så å forsvinne.

Liverpool Echo illustrerer Carraghers poeng ved å vise til laget som slo Tottenham ut av ligacupen på White Hart Lane i desember 2004. I den kampen spilte karer som David Raven, Zak Whitbread, Darren Potter, John Welsh, Mark Smyth og Richie Partridge. Ingen av disse klarte å bli fast inventar på Liverpools førstelag.

- På det tidspunkt var den seieren over Spurs en flott kveld for dem, men ingen av de spillerne klarte å ta steget opp til neste nivå. Klubben har behov for at dagens unge spillere får slike karrierer her som Steve McManaman, Robbie Fowler, Michael Owen, Steven Gerrard og meg selv, som alle gikk gradene under Steve Heighway.

- Av og til glemmer folk den flotte jobben som ble gjort av karer som Heighway, Dave Shannon og Hugh McAuley. Mange spillere tok steget opp på førstelaget og ble fast inventar der. Forhåpentligvis får vi se det skje igjen, for selv har jeg ikke mye igjen av min spillerkarriere og Steven har også blitt 32 år gammel.

- Vi må utvikle disse spillerne, og jeg vet det blir gjort mye godt arbeid i så måte på akademiet, ettersom jeg er der 3-4 ganger i uken. Trenere som Rodolfo Borrell, Steve Cooper og Mike Garrity har mye av æren for de unge spillerne vi nå ser ta steget opp, og de unge spillerne bør være stolte over måten de har oppført seg på når de har vært i førstelagstroppen.

- Når man tar i betraktning hvordan vi ligger an i ligaen, er det mange managere som ville ha benyttet et mer rutinert lag også ved første hinder i ligacupen, for å unngå å bli slått ut der. Men vår manager var modig med sin startellever, og også med sine bytter. På stillingen 1-1 satte han inn 16 år gamle Jerome, slik at han fikk debutere, og 18 år gamle Suso. Ett minutt etterpå spilte Suso en betydelig rolle i forspillet til vinnermålet.

- Manageren har gitt alle tro. Han gir spillerne en sjanse, og som ung spiller kan du ikke forlange mer. De som fortjener mest skryt er imidlertid de unge spillerne selv. De har tatt på seg den røda drakta og virkelig prestert. De var strålende mot West Bromwich, og forhåpentligvis er dette en indikasjon på hva vi har i vente.

- Tar man omstendighetene i betraktning, og alle spillerne vi savnet, var seieren over West Bromwich en av de beste prestasjonene jeg har vært involvert i under hele min karriere her. Det var en fantastisk kveld å være assosiert med klubben, og jeg var veldig stolt over å være involvert i kampen. Vi hadde flott støtte der nede, da våre fans fylte hele den ene tribunen bak mål. De elsker å se gode unge spillere ta steget opp.