- Det handler om nåtiden og fremtiden

Brendan Rodgers har satt seg godt inn i Liverpools historie, men påpeker at han er mer opptatt av nåtiden og fremtiden.

- Det er en vidunderlig historie som blir forbundet med denne klubben. Som manager er det fint å ha kjennskap til historien, men nå handler det om nåtiden og fremtiden, sier Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Liverpool er kjent for å vinne trofeer, og det er hva vi skal forsøke å gjøre. Men for meg handler det om mye mer enn det. Jeg ønsker å innføre en modell, en spillestil, en filosofi som kan skape historie for klubben, legger han til.

- Jeg er veldig fokusert på klubben som helhet. Jeg ønsker å innføre en måte å spille på som blir betraktet som Liverpools måte å spille på. Til syvende og sist handler det om å vinne kamper og være effektiv.

- Jeg vil gjøre feil på veien, men jeg vil kjempe med livet som innsats for å sørge for at vi blir bedre og lærer av de feilene. Dersom vi står sammen som en enhet kan det ta oss langt.

- Men det kommer til å ta tid, det er det ikke tvil om. Vi er fotballtrenere, ikke magikere. Jeg har tro på spillerne vi har her. Men med noen få justeringer tror jeg vi kan bli bedre.

- Denne klubben er en livsstil. Dette er ikke en klubb hvor du møter opp for to timers trening og så drar hjem igjen. Du må være beredt på å ta til deg hele kulturen og filosofien til klubben. Gjør du ikke det, er ikke det noe problem, men da er ikke denne klubben den rette for deg.

- Jeg ønsker spillere som hungrer etter suksess, og som matcher våre ambisjoner om fremgang. Realiteten er at det er veldig få spillere som innfrir disse kravene. Jeg ønsker ikke å identifisere en spiller, og så la ham komme hit koste hva det koste vil. Jeg ser ingen grunn til at en spiller skal komme hit dersom vi må betale overpris for ham. Det er mange gode spillere der ute, men ikke mange har mot og er modige nok til å spille på den måten vi ønsker å spille.