- Det har gitt alle et løft

Daglig leder Ian Ayre mente av triumfen mot Manchester City viste at Liverpool har fremgang under Kenny Dalglish. Ayre bekrefter at det er penger tilgjengelig for spillerkjøp.

Ian Ayre har stilt seg tilgjengelig for pressen, trolig først og fremst for å kommentere forholdet til Manchester United foran det som er ventet å bli en eksplosiv kamp på Anfield førstkommende lørdag. Det ble imidlertid også andre naturlige spørsmål i kjølvannet av avansement til en finale i Carling Cup og i sluttfasen av et transfervindu. Dette var noe av hva Liverpools daglige leder hadde å si:

- Alle er i godt humør her i dag, etter hva som skjedde i går kveld. Det var en av de spesielle kveldene som alle vil huske i lang tid. Jeg tror det var stort for fansen, noe som trolig er viktigere enn noe annet. Klubben har vært igjennom mye de siste årene, både på og utenfor banen, og forhåpentligvis var det som skjedde i går en liten tilbakebetaling.

- Det vil bli spesielt å komme til nye Wembley, og selv om vi ikke må ta av vil det være en stor sjanse til å vinne et trofé. Det er alltid stort å reise til Wembley og en cupfinale, og det vil ikke minst bli veldig spesielt for våre yngre fans som ikke har opplevd det tidligere. Det vil bli spesielt for våre eiere også, Tom og John, som begge var tilstede i går. De har investert stort i klubben og har støttet oss både på og utenfor banen, og det er hyggelig at de også får noe igjen for det. Kenny har ofte snakket om at vi skal ha fremgang, noe vi fokuserer på i alle ledd i klubben, og det som skjedde i går kveld var definitivt fremgang.

- Det har vært mye snakk i pressen over for følelsesladet Kenny så ut etter kampen, og jeg mener det sier mye om Kenny. En kunne se hvor mye han bryr seg om denne fotballklubben. Det er en av årsakene til at han er rett mann for denne jobben.

- Nå står vi foran Liverpool v Manchester United, og det finnes ikke større kamper enn det. Forholdet klubbene i mellom er bra. Utenfor banen har vi et utmerket samarbeid med Manchester United. Den store rivaliseringen er ute på banen, og slik skal det være. Stemningen på tribunene var fantastisk på Anfield i går, og vi ønsker mer av det samme. Vi må hele tiden se videre, men det er ingen tvil om at en seier mot Manchester United vil gjøre dette til en spesiell uke.

- Det står ikke på penger, forklarte Ayre i forhold til dette transfervinduet. – Hvis det er noe vi behøver og det er en spiller som en ønsker og er tilgjengelig, da vil en forvente at manageren får den støtten han måtte trenge. Det betyr imidlertid ikke det samme som at vi vil bruke penger bare fordi vi har dem.

- Det dreier seg om langsiktig planlegging og hva de ønsker med troppen og hvor de ønsker at laget skal være, det handler ikke om et spesielt transfervindu. Det handler hele tiden om å ha fremgang.