- Det har vært vanskelig

Jordan Henderson vil på lørdag være tilbake til Stadium of Light for første gang siden overgangen til Liverpool. Han angrer ikke på overgangen til Merseyside, men innrømmer at det ikke bare har vært lett.

I et intervju med Daily Mirror blir 21-årige Jordan Henderson konfrontert med at midtbanespilleren har en prislapp som kan stige til nesten £20M etter overgangen til Anfield i sommer. Han er imidlertid fast bestemt på å komme igjennom vanskelighetene, som han innrømmer har vært der i hans første sesong i Liverpool, og at han ikke angrer på noe.

- Folk har rett til å ha sin mening, og hvis de synes det er det opp til meg å bevise noe annet, slår Henderson bestemt fast.

- Det er klart at jeg har hørt kritikken, det er ikke til å unngå. Det er noe du alltid må hanskes med når du har en slik prislapp. Det eneste svaret jeg kan gi er å fortsette å bli bedre, ved å spille så mye som jeg kan, å fortsette å lære.

- Du får tilbakeslag i livet, du må lære å håndtere dem og bruke dem til å bli mentalt sterkere. Det har ikke akkurat vært en forferdelig sesong, men ja, det har vært vanskelig til tider. Jeg har trives her, men det er en enorm klubb og det er ikke alltid like lett som folk tror å etablere seg umiddelbart.

- Hva skal en gjøre? Du må fortsette å spille og bli bedre, og med spillere som Steven Gerrard og Luis Suarez rundt deg vil du bli bedre ved å lære av dem.

- Ikke misforstå, jeg elsket tiden jeg hadde i Sunderland, fortsetter mannen med sine røtter i nordøst. – Jeg var en fan, jeg var en gutt på akademiet og kom opp gjennom systemet. Jeg visste imidlertid at det var tid for å komme seg videre.

- Jeg vil reise tilbake med sterke følelser, men ingen anger. Jeg ser meg rundt omkring i Liverpool og alt ved klubben er enormt. Jeg sier ikke at vi kommer til å vinne ligaen i morgen, men klubben er bygget for å ha suksess og å vinne store trofeer. Det er målet her, og det er derfor jeg kom. Det er derfor jeg ikke kunne si nei til denne sjansen.

- Det var min første utmerkelse som senior og det var utrolig, kommenterer Jordan om seieren i Carling Cup. – Du reiser til Wembley med en klubb som Liverpool og du ser responsen fra fansen, og du får en idé om hvor enormt dette virkelig er.

- Det har ikke alltid vært lett denne sesongen, verken for meg eller laget på eller utenfor banen, men det er en virkelig lagånd innad i troppen. Vi har kommet gjennom alt dette og vi kan bygge videre på det.

- Resultatene har ikke alltid vært like gode i ligaen som de burde, og det er lett å komme med unnskyldninger. Jeg kunne ha sagt at jeg er en ung spiller som har måttet spille på forskjellige plasser, men jeg ønsker ikke å komme med bortforklaringer.

- Det kunne ha vært bedre, men det er også mye positivt. Vi tapte mot Arsenal sist uke, men en kan bare se på hvordan vi spilte for å finne mye positivt.

- Det dreier seg om utvikling. Det er derfor jeg kom hit, for å utvikle meg.