- Dette laget vil vokse

Liverpool har det yngste laget i Premier League og Brendan Rodgers ser fram til å se ungguttene utvikle seg. Diskusjoner har blitt holdt angående å gi noen av talentene nye kontrakter.

Det ble i dag bekreftet at Liverpool har den laveste gjennomsnittsalderen i Premier League, og Brendan Rodgers ble spurt om han så på det som en fordel eller ulempe.

- Jeg ser på det som et lag – og et lag som vil vokse. Det har vært herlig å se de unge spillerne komme fram.

- Det er en god balanse og miks i laget for øyeblikket. Vi har noen fremragende erfarne spillere og det er alltid spennende når du ser ungdommer slå igjennom.

- De unge karene som har kommet inn har gjort det meget bra, men de har mye hardt arbeid foran seg og forhåpentligvis vil de fortsette å jobbe, holde konsentrasjonen oppe og fokusere, og det vil bli herlig å se dem utvikle seg.

- Det er noe vi kommer til å se på, svarte Rodgers på spørsmål om det var tilfellet at tenåringer som Raheem Sterling, Suso og Andre Wisdom var nære på å få nye og forbedrede avtaler hos LFC. – Jeg har alltid ment at det er noe du må fortjene, men det er ingen tvil om at de har gjort det bra. Det er noe vi vil se på over de neste månedene. Det har vært samtaler med representanter for spillerne fra klubbens side, men det er på et tidlig stadium.

- Unge spillere behøver tid til å utvikle seg. Ikke minst her i landet, når vi får øye på et talent synes vi å mene at man bare kan dytte ham fremover og oppover. Vi må sørge for at talentene ikke bare er det når de er 17, men også når de er 27 og, hvis de blir håndtert riktig, kanskje kan fortsette til de er 37.

- Raheem Sterling er en gutt med beina plantet på bakken og han har god støtte rundt seg. For øyeblikket tar han alt som kommer på strak arm. Han har fortsatt mye å gjøre og mye å lære, men heldigvis har han riktig fokus og konsentrasjon.

Liverpools manager kommenterte ut fra spørsmål om at 17-årige Sterling skulle være aktuell for den engelske landslagstroppen, og at det var fare for overeksponering, før det ble bekreftet at unggutten kom med i U21 troppen.

- Jeg er ikke typen som ønsker å stoppe drømmen til en gutt. Alle fotballspillere vokser opp og ønsker å spille for en toppklubb og deres landslag. Hvis de gjør seg fortjent til det er det utmerket. Jeg mener bare det er viktig å tenke på hvordan utviklingen gjøres og at en bruker tiden riktig.

- For øyeblikket har Raheem fått en flott start på sin karriere og vi ønsker at det skal fortsette slik, og lede hans utvikling i riktig retning.