- Dette var for supporterne

Daglig leder i Liverpool Football Club, Ian Ayre, dediserte suksessen i ligacupen til den røde fansen som har vært igjennom en turbulent periode på seks år.

Troféfangsten har vært tynn de siste sesongene, og en må helt tilbake til FA-cupfinalen i 2006 for å finne forrige gang de rødkledde vant en pokal. Siden har klubben kommet vært i Champions League-finale og kommet på sølvplass i ligaen, men også hatt problemer på eierfronten og havnet utenfor en plass i ligaen som kvalifiserer til spill i Europa.

I dag, snaut halvannet år etter John Henry og Tom Werner ankom Anfield, er tingens tilstand snudd på Anfield. Ian Ayre, som befant seg på tribunen da Liverpool vant straffesparkkonkurransen mot Cardiff, mener fansen fortjener troféet.

- Det var fantastisk å se supporterne etter en så turbulent tid de siste tre-fire årene. Siden 2006 har det egentlig ikke vært noe å feire, så dette er en vanvittig stor dag for våre supportere. De har stått bak oss i tykt og tynt, forklarer Ayre til Liverpoolfc.tv.

- Etter eierskiftet har vi trengt litt tid. Nye spillere, ny manager – og å se alle lykkes sammen er fantastisk for alle i klubben.

Ayre er glad for at John Henry og Tom Werner er en del av klubben.

- At noen kommer hit, investerer det de har og beholder troen på klubben i en vanskelig periode er imponerende. De fortjener dette, og enda mer. De har lagt så mye inn i det.

Liverpool har fortsatt muligheter i FA-cupen og til å nå fjerdeplass, og Ayre håper seieren i den første ferdigspilte turneringen denne sesongen vil vise seg å være katalysatoren i begge de to andre oppgavene.

- Vi har alltid sagt at det viktigste er å fortsette fremgangen. I løpet av de siste månedene ser det ut til at vi har gjort nettopp det. Vi har kjempet oss til gode resultater, både i ligacupen, FA-cupen og i serien.

- Hvordan utvikler vi fremgangen fra dette? Ved å vinne andre troféer, mener jeg. Vi er garantert en plass i Europa nå, hvor vi hører hjemme, og vi kan prøve å vinne FA-cupen mens vi kjemper om plass i Champions League. Så lenge vi fortsetter fremgangen, det er det vi ønsker og alltid har sagt.

Selv om han nå bruker mer tid på kontoret enn på The Kop, har Ayre alltid vært Liverpool-supporter.

- Det var definitivt ikke den enkleste kampen å se på. Hjertene våres vil slite dersom det kommer mange flere slike kamper, men heldigvis gikk marginene med oss denne gangen, svarte Ayre på spørsmål om hvordan supporteren i ham taklet en ny straffesparkkonkurranse.

- Vi gjør det alltid slik. Den eneste gangen vi gjorde det enkelt var da vi slo Manchester United (i 2003). Dette var en typisk Liverpool-finale. Men å komme tilbake og fortsatt tro på seier etter å ha bommet på et par straffespark, det sier mye om klubben. Det er veldig typisk Liverpool.

- Noen spurte meg om hvor mange ganger jeg har vært på Wembley, og jeg tror det er dette var min niende eller tiende gang – men jeg har aldri tidligere vært der iført dress. Men det endrer ingenting. Jeg er veldig stolt over å ha vært der igjen, og vunnet.