- En enorm utfordring

Brendan Rodgers innrømmer at han står overfor en enorm utfordring med å bringe Liverpool FC tilbake i toppsjiktet i engelsk fotball.

- Utfordringen er selvsagt enorm. Vi må være ærlige med oss selv. Når man tenker på hvor denne klubben var for en del år tilbake. Vil noen klubb gjøre noe slikt igjen? Det er det store spørsmålet, uttaler Rodgers til Liverpool Daily Post.

- Jeg tror helt klart at en klubb med vår status og den verdien vi har for fotballverdenen kan gjøre det igjen. Det kommer til å ta tid. Jeg er ikke sikker på at det blir i min tid i klubben. Men jeg skal gi alt for å få min spillestil til å fungere, og forhåpentligvis kan jeg forandre historien til klubben, fortsetter han.

- Alle pengene i fotballen nå medfører at det ikke handler om bare en eller to klubber lenger. Det er bare å se på alle pengene de seks eller åtte største klubbene har. Det er noen supermakter i dagens fotballverden, og det er disse vi må konkurrere mot. Men det handler ikke bare om penger.

- Nå handler det om å få fundamentet tilbake på plass. Det er derfor jeg er her. Vi må systematisere klubben, og det er viktigere for meg enn trofeer. Selvsagt er dette en klubb hvor alt har dreid seg om trofeer i mange år. Men sidestilt med dette handler det nå om å få på plass en modell som vil se klubben vokse, og det er like viktig.

- Å være konkurransedyktige er det viktigste for meg. Å bygge en spillergruppe som kan utfordre de beste. Jeg vet hvor vi ønsker å komme i løpet av tre eller fire år. Vi ønsker å være der oppe og kjempe om en plass i Champions League, men jeg ønsker ikke å komme med noen dumme lovnader. Dette er den virkelige verden.

- Klubben har endt på sjette, sjuende og åttendeplass de tre siste sesongene. Likevel ble jeg spurt her om dagen om vi kan vinne ligaen..... Dere skjønner hva jeg mener?