- En fornærmelse å foreslå ståplasser

Det hevdes at 13 engelske ligaklubber, inkludert Aston Villa i PL, skal være åpne for et pilotprosjekt om å prøve ut ståplasser. De etterlatte etter Hillsborough mener det er en fornærmelse.

Supporterorganisasjonen «Football Supporters’ Federation» (FSF) håper å få støtte i parlamentet om å få inn en prøveordning om å innføre et mindre antall ståplasser på baner i Premier League. I etterkant av Hillsborough og rapporten til Lord Justice Taylor ble alle arenaer i Englands øverste divisjon pålagt å ha bare sitteplasser i 1994.

«Vi må finne ut om dette kan fungere og den eneste måten å gjøre dette på er å ha en prøveperiode», hevder Peter Daykin hos FSF.

Premier League gjør det imidlertid klart at de ikke kommer til å oppmuntre om en lovendring og at «etter introduksjonen av stadioner med bare sitteplasser har opplevelsen til supporterne blitt betydelig forbedret og det har kommet flere tilskuere til kampene i Premier League, inkludert kvinner og barn. Politiet, sikkerhetsoffiserer og de godkjente myndigheter er klare på at muligheten til å ha kontroll på tilskuerne har blitt bedre som følge av stadioner med bare seter i de to øverste divisjonene.»

Parlamentsmedlem Roger Godsiff har lagt fram et forslag om en prøveperiode, som FSF hevder har støtte hos Aston Villa, 12 andre ligaklubber, samt Premier League i Skottland. Forslaget skal innebære at man innfører noen rader hvor man har lignende seter som i tysk fotball, hvor man kan slå disse opp og samtidig har en barriere foran å støtte seg til under kamper hvor man kan stå.

«Ting har forandret seg dramatisk i de 23 årene siden rapporten til Taylor», uttaler FSF til BBC. «Det har vært en utvikling angående teknikk og kunnskap i forhold til sikkerhet på fotballbaner.»

Dette vil være et prosjekt som aldri vil støttes av Liverpool FC, og Margaret Aspinall i Hillsborough Family Support Group fnyser av planene.

«Det er 96 grunner til at det ikke skal bli tillatt», forklarer Aspinall. «Ståplasser må aldri komme tilbake. Jeg tror ikke det er noe som er sikkert i forhold til ståplasser.»

«Jeg føler det som en fornærmelse at folk setter i gang en slik kampanje når vi fortsatt kjemper for rettferdighet etter Hillsborough.»